Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Karabağlar’da 440 hektarlık dönüşüm için yeni aşama

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay, 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm sürecinde 440 hektarlık alanın planlama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini açıkladı. Kınay, Bakanlığın 101 hektarlık alan için hazırladığı planın ise kentsel dönüşüm anlamına gelmediğini belirtti.İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Kınay yönetiminde yapıldı. Toplantıda kentsel dönüşüm, asfalt çalışmaları, belediyeler arası dayanışma ve meclis gündemindeki öneriler ele alındı. Karabağlar’ın 16 mahallesinde yıllardır çözüm bekleyen yaklaşık 540 hektarlık alanın 101 hektarlık bölümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan imar planının askıya çıkarıldığını belirten Kınay, planın ağırlıklı olarak boş araziler ile şahıs mülkiyetindeki taşınmazları kapsadığını söyledi. Kınay, “Bu bir imar planıdır, ancak kentsel dönüşüm değildir” diyerek belediyenin plana yönelik itirazlarını Bakanlığa ilettiğini kaydetti. Kalan 440 hektarlık alanın planlama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini açıklayan Kınay, dönüşümün hızlanması ve mahalle sakinlerinin haklarının korunması için ilgili kurumlarla ortak çalışma çağrısı yaptı. “200’ÜN ÜZERİNDE SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK” Yol çalışmalarına da değinen Kınay, belediyenin 58 mahallede 200’ün üzerinde sokakta yaklaşık 40 bin ton asfalt serdiğini bildirdi. Ana arterlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak Yeşillik, Eski İzmir ve Ordu caddelerindeki asfalt ihtiyacının sürdüğünü söyledi. Ayrıca İZSU kazılarının ardından asfaltlanmayı bekleyen 189 nokta bulunduğunu belirtti. Mecliste Karabağlar Spor AŞ’nin sermayesinin 56 milyon 110 bin TL’den 94 milyon 960 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin öneri komisyonlara havale edildi. Kamusal bir alana “Şehit Öğretmenler” adının verilmesi önergesi de oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda Kınay, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi’nin 5. Başkan Yardımcılığına seçildiğini de meclis üyeleriyle paylaştı. Kınay, belediyenin 58 mahallede toplam bin 549 personelle hizmet verdiğini açıkladı.

Karabağlar’da 440 hektarlık dönüşüm için yeni aşama
Paylaş:

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay, 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm sürecinde 440 hektarlık alanın planlama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini açıkladı. Kınay, Bakanlığın 101 hektarlık alan için hazırladığı planın ise kentsel dönüşüm anlamına gelmediğini belirtti.

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Kınay yönetiminde yapıldı. Toplantıda kentsel dönüşüm, asfalt çalışmaları, belediyeler arası dayanışma ve meclis gündemindeki öneriler ele alındı.

Karabağlar’ın 16 mahallesinde yıllardır çözüm bekleyen yaklaşık 540 hektarlık alanın 101 hektarlık bölümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan imar planının askıya çıkarıldığını belirten Kınay, planın ağırlıklı olarak boş araziler ile şahıs mülkiyetindeki taşınmazları kapsadığını söyledi. Kınay, “Bu bir imar planıdır, ancak kentsel dönüşüm değildir” diyerek belediyenin plana yönelik itirazlarını Bakanlığa ilettiğini kaydetti.

Kalan 440 hektarlık alanın planlama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini açıklayan Kınay, dönüşümün hızlanması ve mahalle sakinlerinin haklarının korunması için ilgili kurumlarla ortak çalışma çağrısı yaptı.

“200’ÜN ÜZERİNDE SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”

Yol çalışmalarına da değinen Kınay, belediyenin 58 mahallede 200’ün üzerinde sokakta yaklaşık 40 bin ton asfalt serdiğini bildirdi. Ana arterlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak Yeşillik, Eski İzmir ve Ordu caddelerindeki asfalt ihtiyacının sürdüğünü söyledi. Ayrıca İZSU kazılarının ardından asfaltlanmayı bekleyen 189 nokta bulunduğunu belirtti.

Mecliste Karabağlar Spor AŞ’nin sermayesinin 56 milyon 110 bin TL’den 94 milyon 960 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin öneri komisyonlara havale edildi. Kamusal bir alana “Şehit Öğretmenler” adının verilmesi önergesi de oy birliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda Kınay, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi’nin 5. Başkan Yardımcılığına seçildiğini de meclis üyeleriyle paylaştı. Kınay, belediyenin 58 mahallede toplam bin 549 personelle hizmet verdiğini açıkladı.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet