Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
EĞİTİM

Denizli'de yaş almış bireylere dijital güvenlik eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen “Dijitalde Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen eğitim, yaş almış bireylerin dijital dünyada daha güvenli ve bilinçli hareket etmesine katkı sağladı. Program, artan dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturdu.DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Habitat Derneği iş birliğinde, dijital güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak ve katılımcıların dijital dünyada daha güvenli hareket etmelerine katkı sağlamak amacıyla “Dijital Dolandırıcılığa Karşı Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi. DİJİTAL DÜNYADA DAHA GÜVENLİ ADIM ATACAKLAR

Denizli'de yaş almış bireylere dijital güvenlik eğitimi
Paylaş:

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen “Dijitalde Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen eğitim, yaş almış bireylerin dijital dünyada daha güvenli ve bilinçli hareket etmesine katkı sağladı. Program, artan dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturdu.

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Habitat Derneği iş birliğinde, dijital güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak ve katılımcıların dijital dünyada daha güvenli hareket etmelerine katkı sağlamak amacıyla “Dijital Dolandırıcılığa Karşı Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

DİJİTAL DÜNYADA DAHA GÜVENLİ ADIM ATACAKLAR

Vatandaşların dijital dünyada daha bilinçli, güvenli ve etkin bir şekilde var olmalarını desteklemek amacıyla, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Yaşlı Meclisi öncülüğünde yürütülen eğitim programı kapsamında, aynı gün iki farklı noktada eğitim verildi.

Habitat Derneği Sosyal Dayanıklılık Programı Proje Asistanı Sema Kayhan tarafından verilen eğitimde, katılımcılar dijital dünyadaki potansiyel riskler hakkında kapsamlı bilgi edinme ve günlük yaşamlarında kolayca uygulayabilecekleri güvenli kullanım alışkanlıklarını geliştirme fırsatı sunuldu.

EMEKLİ EVİM’İN MİSAFİRLERİNE ÖZEL EĞİTİM

Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci durağı, Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Evim oldu. Burada bulunan vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen oturumda da katılımcıların günlük hayatta karşılaştıkları dijital zorluklar ele alındı.

Son dönemde artış gösteren dijital dolandırıcılık olaylarına karşı; teknolojiyle mesafeli olan ve yaş almış büyüklerimizin hedef olma riskini en aza indirme amacını taşıyan farkındalık eğitimi; büyüklerimizin dijital dünyada daha güvenli, özgüvenli ve bilinçli adımlar atmasını sağlayarak örnek oldu.

“TEKNOLOJİYİ GÜVENLE KULLANABİLMEK İÇİN BİR ARADAYIZ”

Dijital okuryazarlığın ve güvenliğin önemine dikkat çeken Başkan Ali Marım, “Teknolojinin hayatımızın her alanını kuşattığı bu dönemde, özellikle yaş almış büyüklerimizin dijital dünyada güvenle var olabilmesi ve haklarını koruyabilmesi oldukça önemlidir. Bu eğitimle, dolandırıcılık olaylarına karşı korunurken, aynı zamanda dijital imkanlardan korkmadan, bilinçli ve öz güvenli şekilde yararlanmak için yapmamız gerekenleri ele alıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Marım tarafından eğitimi gerçekleştiren Sema Kayhan’a günün anısına çiçek takdim edildi.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet