Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 14:32
Advert

Alanyalı Şirket, Anamur'u Ayağa Kaldırdı

Alanyalı Sami Çalışkan ve Ahmet Şimşek'in, Anamur'da jeotermal suyu arama ruhsatı için 'ÇED gerekli değildir' yönünde rapor alması bölge sakinlerini ayaklandırdı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 18-01-2023 16:25
Alanyalı Şirket, Anamur'u Ayağa Kaldırdı

İMAM GEZİCİ

Tarımıyla ünlenen Anamur'da jeotermal kaynak suyu arama ruhsatı verilmesi tartışma yarattı. Mersin Valiliği'nin jeotermal kuyusu açmak isteyen şirketi 3 farklı nokta için ‘ÇED gerekli değildir' kararı vermesi yörede tarımla uğraşan vatandaşları çileden çıkardı. Çevreyi hiçe sayan, bölge halkının isyanına kulak tıkayarak ÇED gerekli değildir raporu ile SİT olan Mamure Kalesi'ne izni alan şirket ise Alanya'da Sami Çalışkan ve Ahmet Şimşek adına kayıtlı çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in meclis gündemine taşıyarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını isteğiyle soru önergesi sundu. Önergeyi veren Antmen “Tarihi Mamure Kalesi ile Pullu Tabiat Parkı’nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için arama ruhsatının iptal edilmesine yönelik girişimlerde bulunmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Öz Şimşek adlı Alanya firması tüm yasal şartlarını tamamladığını bildirerek üç farklı noktada kuyu açmak için çalışmalara başlamak istedi ancak yöre halkının tepkisiyle karşılaşınca şimdilik geri adım attı. Yörede başta çilek olmak üzere dar alanda yetişen ürünler yetiştirdikleri, geçimlerinin tamamen tarıma dayalı olduğunu ifade eden üreticiler “Biz hiçbir şey istemiyoruz arkadaş. Bizim sıcak suya ihtiyacımız yok. Sıcak suya değil tarımsal sulama suyuna ihtiyacımız var. Ne köyün içinde ne ormanlık alanda jeotermal kuyusu istemiyoruz. " diyerek isyan etmekte.

Ranta kurban verileceği iddia edilen kale 3'ncü yüzyılda Romalılar tarafından Akdeniz ve Kilikya ticaret yollarını gözetlemek ve ticaret gemilerini korsanlardan korumak amacıyla inşa edilmiş 1308’de ise Karamanoğlu Beyliği tarafından fethedilmişti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi