Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:18
Advert

CHP'li Başarır'dan 'Dokunulmazlık' Tepkisi

Dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a destek için CHP Mersin İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenlendi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2023 12:24
CHP'li Başarır'dan 'Dokunulmazlık' Tepkisi

 

Nuh Akkuş

Açıklamaya; CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte çok sayıda partili vatandaşlar katıldı.

"Saray'ın Duvarlarını Korku Sardı"

Konuşma yapan CHP'li Burhanettin Bulut, "Son 100 yılın en kötü dönemindeyiz. Bir taraftan demokrasiye karşı gasp var, bir taraftan devleti devlet yapan tüm kurumlara karşı müdahale var. Basın diye bir kurum kalmadı, yandaşı geçtiler temsilci haline geldi. Bizim yani yasama yetkisinde olan konuları bile Cumhurbaşkanı bir emirle gerçekleştiriyor. Herkesin adalete ihtiyacı var. Bu iktidar yargıyı bağımsız hale getireceğiz dedi ama ne yaptılar tamamen bağımlı hale getirdiler, Saray'a bağladılar. Elbette Saray'ın duvarlarını korku sarsın, korksunlar, korkmaya devam etsinler. Ama şunu bilsinler bizler her zaman Ali Mahirlerin yanında olacağız. Sadece yargılanan Ali Mahir değil bizler, sizler olacaksınız. Korkunun ecele faydası yok, Geliyor Gelmekte Olan"dedi.

"Bir Adım Geri Durursak Namerdiz"

Mersin Milletvekili Alpay Antmen:

Saray değil feriştahı gelse bizi durduramaz. Ne bildiğimiz yoldan, ne haktan, ne hukuktan döneriz. Saray biliyor gidecek. Giderken de gündemi değiştirmeye çalışıyor. Sözde halka, CHP'ye korku vermeye çalışıyor. Ali Mahir Başarır haksızlığa susmadığı için hedef tahtasına koyuluyor. Dün nasıl FETÖ'cü Zekeriya Öz'e araba tahsis ederken yaptığı gibi yargıya selam çakıp bugün de yargıya diyor ki istediğinizi yapın siz benim yargımsınız, size kim yan bakarsa onun defterini dürerim. Hayır yapamazsın, yapamayacaksın, izin vermeyeceğiz. Bir adım geri durursak namerdiz, alçağız. Ne olursa olsun doğru bildiğimizi söyleyeceğiz, Ali Mahir'in arkasında kale gibi duracağız. Saray çökene kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz. Yolumuz cumhuriyet yolu, yolumuz CHP yoludur. İktidarı Saray'dan alıp halka vereceğiz.

"Demokrasi Mücadelesi Vereceğiz Ve Kazanacağız"

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel:

Demokrasi mücadelesini hiç bir şartta terk etmeyenleriz. Bu ülkenin kurtuluşunda canını, kanını veren ataların torunlarıyız. Biz bugünkü iktidarı ülke iktidarına taşıyan emperyalist ağa babalarına karşı anadoluda mücadele etmiş dedelerin torunlarıyız. Senin ağa babaların bizi dize getirememiş, özgürlükleri kaldıramamış. Ne Ali Mahir kardeşim ne parlamentoda demokrasi mücadelesi veren CHP'liler ne senden ne senin ağa babalarından korkmadan bu ülkede demokrasi mücadelesi vereceğiz ve kazanacağız. Bugün sadece Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan için dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e geliyorsa bunun anlamı var. Demokrasi mücadelesinden geri durmamızı istiyorlar. Sizin feriştahınız gelsin bizi asla geri adım attıramazsınız. Bizim ne feda edecek ülkemiz var ne demokrasimiz var ne de Ali Mahir Başarır'ımız var. Biz kimseyi feda etmeyiz, sana teslim etmeyiz.

Ali Mahir Başarır: Sizden Korkana Yazıklar Olsun

Konuşmaların ardından, büyük bir alkış tufanıyla kürsüye çıkan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Birileri dokunulmazlığımı kaldıracakmış. Meclis'te söylediğim cümleyle başlamak istiyorum. Kaldırmazsınız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkan, bir milim geri adım atana yazıklar olsun. Bakın yanımda 80 yıldır emeğiyle yaşamış, bizi büyütmüş tek bir haram lokma yedirmemiş babam var babam. Bu baba ne bana telefon açıp "oğlum paraları sıfırladın mı" diye sordu ne de ben çocuklarıma sordum. Şükürler olsun ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk ne de 180 milyon dolarlık eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz 5 milyon liralık saat takan milletvekillerinden olmadık. Biz gencecik çocukları, akademisyenleri öldürenleri evimizde saklamadık. Biz polisimize şerefsiz demedik. Biz namussuzlarla, hırsızlarla, ülkeyi soyanlarla millete sövüp de ihale alanlarla mücadele ettik. O yüzden ne Saray ne Saray'ın başındaki adam benim dokunulmazlığımı kaldıracakmış. Kaldır hemen kaldır ki dünya senin nasıl bir adam olduğunu bir kez daha görsün. Kaldırsın, tutuklasın benim bir eşim iki kızım var ben aranızda olmayabilirim bu seçimlerde ama eşim Sebla, Simla Deniz, Simay Ada sizlerle sokak sokak bu seçimlerde beraber olur" dedi.

"Bizim Alnımız Açık, Başımız Dik"

CHP'li Başarır, "Biz kazanacağız, halk kazanacak. Ülke ışıl ışıl olacak, Türkiye nefes alacak. Biz bu zorbalardan kurtulmak istiyoruz. Biz artık yaşamak istiyoruz. 13,5 milyon şüpheli var ülkede. Yüz binlerce insan cezaevinde. Biz neyle uğraşıyoruz, dokunulmazlıkla. İstanbul'u alacam diyor, Milletvekillerini alacam diyor. Bana dokunulmazlığı Saray cuntası vermedi, bu halk verdi, sizler verdiniz. Benim sorumluluğum Saray'a değil, tiranlara değil, zorbalara değil benim sorumluluğum halka ve hakka. Bizim alnımız açık, başımız dik. Biz çalmadık, çaldırmadık. Seçilmişlerle uğraşanlar hesabını halka yeri ve zamanı geldiğinde verecektir. Endişe etmeyin sakın; ailemle, sizle Mersin'de dimdik ayaktayız. Bu hareketten sonra Mayıs'ta olur Haziran'da olur en az 7 milletvekili çıkartacağız buradan" ifadelerini kullandı.

"Size De Adaletinize De Yazıklar Olsun"

MHP Lideri Bahçeli ve AKP'li Zeynep Gül Yılmaz'a yüklenen Ali Mahir Başarır, "O benim dokunulmazlığım için Saray'a giden Devlet Bahçeli sen kaç milletvekili çıkartacaksın biliyor musun, sıfır, sıfır, sıfır. Sen benim dokunulmazlığımla uğraşma ben tertemiz bir adamım. Ben insanlar yaşasın diye mücadele veriyorum. Sen insanlar ölsün diye vekillik yapan Mersin Milletvekiline bak. Onu yargıya teslim et. Eğer sen şerefinle haysiyetinle etmezsen dört ay kaldı. Onu bu yargı, ülke, tarih Sinan'ın evlatları yargılayacak. Anayasa Komisyonu Üyesi AKP Mersin Milletvekili, benim dokunulmazlığım kalksın diye el kaldıran o kadın Zeynep Gül Yılmaz, iki polise "şerefsiz" dedi. O iki polis iki yıldır açıkta. Ne iş yapıyor biliyor musunuz? Çocuklarını okutabilmek için bugün boyacılık yapıyor. Zeynep Gül Yılmaz o da Saray'a yağcılık yapıyor. Ben demişim ki adalet için bir mahkemeye "Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun" demişim. Ben bundan yargılanıyorum. Ama Türk Polisine şerefsiz diyen Zeynep Gül Yılmaz benim dokunulmazlığım için el kaldırıyor. Size de adaletinize de yazıklar olsun. Ona soruşturma yapmayan savcılara da yazıklar olsun" dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi