Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:32
Advert

Vize İçin Uçak Rezervasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

Vize için uçak rezervasyonu veya alınmış uçak biletleri, belirli ülkelerin vize yönetmeliklerine bağlı olarak başvuru sahipleri için zorunlu kılınmaktadır. Uçak rezervasyonunun yaptırılmaması veya bilet sahibi olunmaması, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-01-2023 18:49
Vize İçin Uçak Rezervasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Vize için uçak rezervasyonu veya alınmış uçak biletleri, belirli ülkelerin vize yönetmeliklerine bağlı olarak başvuru sahipleri için zorunlu kılınmaktadır. Uçak rezervasyonunun yaptırılmaması veya bilet sahibi olunmaması, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.

Vize başvurusu için uçak bileti rezervasyonu hakkında bilinmesi gereken detayları Türkiye'den yapılan vize başvuruları için tam kapsamlı vize danışmanlık hizmeti sunan Vizem.net çalışanlarından Utku Urfa’dan öğrendik.

Vize Başvurusu İçin Uçak Bileti Rezervasyonu Zorunlu Mudur?

Vize başvurusu için uçak bileti rezervasyonu yaptırılması şartı ülkelere göre değişiklik gösterebilmekle birlikte genellikle zorunludur. Bazı ülkelere vize başvurularında gidiş dönüş uçak bileti ibraz etme zorunluluğu bulunurken; bazı ülkelere uçak bileti almadan vize başvurusu yalnızca rezervasyon ile yapılabilmektedir.

Schengen Vizesi İçin Uçak Rezervasyonu Gerekli Midir?

Evet, Schengen vizesi için uçak rezervasyonu gereklidir.

Schengen vizesi başvurularında gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu talep edilmektedir ancak satın alınmış uçak bileti bulunuyorsa Schengen vizesi için gerekli evraklar arasında sunulabilir. Vize reddi alma ihtimaline karşı iptal edilebilir bilet almak bu aşamada başvuru sahibine avantaj sağlayacaktır.

Bizim danışmanlığını yaptığımız vize başvurularında rezervasyonlar anlaşmalı acenteler üzerinden Konsolosluğu teyit alabileceği şekilde hazırlanmaktadır. Seyahat planına uygun yapılan uçak rezervasyonları 10. maddeden ret alma ihtimalini düşürmektedir.

Vize İçin Uçak Bileti Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Vize için uçak bileti rezervasyonu havayolları ile direkt olarak iletişime geçilerek, seyahat acenteleri aracılığıyla ya da online olarak yapılabilmektedir. Vize için uçak bileti rezervasyonu yapılırken rezervasyon süresinin vize değerlendirme süresi sonuçlanıncaya kadar geçerli olacağından emin olunması gerekmektedir. Herhangi bir ücret ödemeden vize için ücretsiz uçak bileti rezervasyonu yapılabilmektedir.

Vize İçin Uçak Bileti Rezervasyonu Nasıl Olmalıdır?

Vize için uçak bileti rezervasyonunda başvuru yapılacak ülkeye bağlı olarak tek veya çift yön yolculuk tarihleri, rezervasyon süresi, başvuru sahibinin adı- soyadı, uçuş adı, tarihlerle birlikte uçak kalkış ve iniş zamanları, uçuş kodu, uçak kalkış ve iniş havalimanları, havayollarının belirtildiği üç harfli IATA kodu ve uçuş rezervasyon numaraları bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir.

Utku Urfa Hakkında

Utku Urfa Trakya Üniversitesi mütercim tercümanlık lisans mezuniyetinden sonra 2020 yılında VZM Grup Vize Danışmanlık şirketinde editör olarak çalışmaya başlamıştır. 2021 Yılından itibaren Schengen bölgesi danışmanı olarak danışmanlık vermektedir.

 

 

Metin AkkuşMetin Akkuş

İmtiyaz Sahibi

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi