Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:14
Advert

Vali Pehlivan, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti

Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 23-02-2024 06:58
Vali Pehlivan, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti

AKDENİZ POSTASI

Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, meslek liselerinde ve meslek edindirme kurslarında eğitim alan öğrencilerin daha nitelikli, donanımlı ve en uygun şartlarda yetiştirilmesi için atılması gereken adımlara yönelik iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti.
2 bin 972 öğretmenin 'İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimlerini alarak Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim verdiğini belirten Vali Pehlivan, "Ayrıca öğretmenlerimizin daha güvenli eğitim vermek adına alana özel risk değerlendirme eğitimleri planlanmıştır. Mersin ilimizde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 63 Meslek Lisesi, bin 314 sınıf, 361 atölye ile; 23 bin 482’si öğrenci meslek lisesi grubunda olup toplam 45 bin 422 öğrenci teknik eğitim almaktadır" dedi.
İl genelinde 6 bin 345 işletmede 16 bin 243 öğrencinin eğitimlerine stajyer olarak devam ettiğinin altını çizen Pehlivan, "9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ve çıraklara her yıl uygulamalı eğitime başlamadan önce, alan, dal, atölye ve laboratuvar şefleri ile atölye ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitim veren öğretmenler, okul ve kurumdaki iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip personeller tarafından, ortamdaki bütün tehlikeler ve riskler ile ekipmanları içeren Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmektedir" şeklinde konuştu.
Toplantıda, gündem maddelerinin de değerlendirilerek muhtelif kararlar alındığı bildirildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi