Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 04:58
Advert

Ucuz Uçak Biletine Dair Her Şey

Sık sık seyahat eden insanların şikayetleri arasında fahiş uçak bileti fiyatları yer alıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 26-10-2022 09:55   Güncelleme : 27-10-2022 16:04
Ucuz Uçak Biletine Dair Her Şey

Sık sık seyahat eden insanların şikayetleri arasında fahiş uçak bileti fiyatları yer alıyor. Çünkü bir seyahatin ana maliyetini uçak bileti fiyatı oluşturuyor. Ucuz uçak bileti almanın yollarını ve ucuz uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken detayları bilmeyen gezginlerin seyahat masrafları son derece yüksek olabiliyor.

Kimi gezginler de uygun uçak bileti aldığını düşünüp, seyahat günü geldiğinde ekstra fiyatlar ile karşılaşabiliyor. Ancak, birbirinden farklı yöntemler ile uygun uçak bileti alma yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar öğrenildiğinde, ucuza uçmak her gezgin için mümkün hale gelebiliyor. İşte, ucuz uçak bileti almaya dair her şey!

Uygun Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygun uçak bileti satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Bu detaylara dikkat edilmediği müddetçe uygun fiyata konforlu bir uçuş yapmak güç duruma geliyor. Çünkü uçak biletlerinin bazıları ekstra ücretleri yansıtmıyor bazıları dar ve camsız alanı kapsıyor bazıları ise uzun uzun aktarma süresine maruz kalmasına sebep oluyor. O nedenle ucuz uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bunlar:

  • Uygun uçak bileti seçerken dikkat edilmesi gereken ilk detay bagaj ağırlığı oluyor. Çünkü bagaj ağırlığı uçak biletinin cinsine göre değişiklik gösterebiliyor. Uçak şirketleri tarafından genelde 15 kg’a kadar bagaj ağırlığına izin veriliyor olsa da bu durum firmadan firmaya göre değişiklik gösterebiliyor. Bagaj ağırlık sınırı geçildiğinde ise uçuşa saatler kala ekstra ücret ödemesiyle karşılaşabiliyor. Bu sebeple, hangi şirket tercih edildiyse, o firmanın bagaj şartlarını okumak ve ona göre eşya ayarlamak gerekiyor. Bu sayede ucuz uçak biletinde bagaja ne kadar ödeme yapılacağı veya sınırın ne olacağı hakkında fikir sahibi olunabiliyor. Bu tarz detaylara dikkat edilmediği sürece ucuz uçak bileti almanın hiçbir anlamı kalmıyor ve ekstra ücretler ile normal uçak bileti fiyatı ödeniyor.
  • Ucuz uçak biletleri genelde aktarmalı uçuşlardan oluşuyor. Bu uçuşlar ise, bir şehirden diğer bir şehre gidilmesini daha uzun ve meşakkatli kılabiliyor. Özellikle varış noktasına ulaşılması için yüksek sayıda aktarma bulunuyorsa, aktarma yerlerindeki süreyi bilmek gerekiyor. Mesela, Antalya Kıbrıs Uçak Bileti bakılıyorsa, bu uçuşun aktarmalı mı ve direkt mi olduğu hakkında fikir sahibi olmak mühim bir konu oluyor. Aktarmalı ise duraklamanın kaç saat sürdüğüne ve varış noktasına kaç saatte ulaşılacağına göz atmak gerekiyor. Bazen Uygun fiyata diye alınan uçak biletleri, varış yerine tahmin edildiğinden daha geç ulaşabiliyor. Bu durum da uçak ile yolculuk yapmaya değmiyor. Bu yüzden aktarmalı uçuşların süresini göz önünde bulundurarak uygun uçak bileti seçmek büyük bir önem taşıyor.
  • Ucuz uçak biletinde havalimanları da değişiklik gösterebiliyor. Örneğin İstanbul Havalimanına varıldığında, Atatürk Havalimanından uçuşa devam edilebiliyor. Böyle zamanlarda bazı uçak firmaları ikinci havalimanına geçiş için yolculara ulaşım desteği sunabildiği gibi bazıları ulaşım desteği sunmuyor. Yani yolcuların kendi olanakları ile diğer havalimanına geçmesi gerekiyor. Ancak çoğu yolcu büyük bir zorluk çekerek kimi zaman uçağı kaçırmalarına olanak sağlayabiliyor. Bu nedenle uçak bileti almadan önce havalimanının değiştirilip değiştirilemeyeceği ve değiştirilecek ise iki havalimanı arasındaki mesafenin ne kadar olduğu hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.
  • Uygun uçak bileti satın alırken varış tarihine ve varış saatine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle şehir merkezinden sapa yerlerde kalan bir havalimanına inen insanların bu duruma ekstra özen göstermesi gerekiyor. Çünkü çok geç saatlerde inildiğinde herhangi bir ulaşım aracı bulunmuyor ve bir yakını tarafından alınmayacak insanlar büyük güçlük çekiyor. Antalya uçak bileti alındığı zaman çıkış saati için 01:00 olsa da iniş için 03:00 veya 04:00 makul bir saat olmuyor. Bu yüzden varış saatini göz önünde bulundurarak uçak bileti almak gerekiyor.
  • Ucuz uçak bileti almadan önce dikkat edilmesi gereken bir unsur da biletin yemek içerip içermediği oluyor. Kimi biletler yemek dahil olduğu halde çok makul fiyatlara satışa sunulabilir. Kimi biletler ise ufak bir fark ile yemek sunsa da gezginler buna dikkat etmeyerek yemeksiz biletlere yönelebilir. Bu yüzden satın alınacak uçak biletinin yemek içerip içermediği konusunda fikir sahibi olmak gerekiyor. Ucuz uçak bileti yemeği içermiyorsa da yolculuğun süresine bağlı olarak bir yemek planlamasının yapılması mühim bir konu oluyor.
  • Uygun uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken kritik bir hususta, uçak biletinin net fiyatı oluyor. Çünkü uçak biletleri bazen çok uygun fiyatlara görüntülenebiliyor ve o biletler ekstra ücretleri içermeyebilir. Bu ücretler arasında vergi, bagaj ücreti, ek ücret ve ekstra ücret yer alıyor. Bahsi geçen ek ücretlere bilet alırken dikkat edilmese de bu durum kredi kartı ekstresinde görüntülenebiliyor. Bazen de kişi bu ücretlerden havaalanına gittiğinde haberdar oluyor ve bu durum gerekli olmayan bazı ücretlerinde ödenmesine yol açabiliyor. Bu tarz problemlerin yaşanmaması için ucuz uçak bileti satın alırken bagaj ücretine ve diğer ücretlere dikkat etmek gerekiyor. Aksi durumda ucuza satın alındığı düşünülen bir bilet çok daha yüksek fiyatlara mal olabiliyor.

Ucuz Uçak Bileti Almanın Püf Noktaları

Ucuz uçak bileti, sık sık seyahat eden insanların almayı amaçladığı bir bilet türü oluyor. Çünkü günümüzde bir uçak bileti fiyatı, seyahati çok masraflı kılabiliyor. Ancak uygun uçak bileti almanın püf noktaları ile bu biletlere sahip olabiliyor. Bunlar:

  • Uygun uçak bileti almanın ilk yolu havayolu şirketlerine üye olmaktan geçiyor. Çünkü uçak şirketleri, web sitelerinde bazen indirim ve kampanya düzenleyebiliyor. Bu durumu da sosyal medya ya da web sitesi aracılığıyla ilgili insanlara duyurabiliyor. İnternet sitesi veya sosyal medya hesapları takip edilmiyorsa, kampanyaları görmek mümkün olmuyor. Ancak web sitelerinde yer alan “kampanyalar hakkında mail almak istiyorum” butonu imzalandığında kampanyalar bildiriliyor.
  • Aktarmalı uçak biletleri, direkt uçuş biletlerine göre daha ucuz oluyor. O nedenle saat farkının çok fazla olmadığı aktarmalı uçaklar vasıtasıyla da konforlu bir yolculuk geçirmek mümkün oluyor.
  • Arama motorlarında sıklıkla bir konu üzerine araştırma yapılması, o araştırmanın kaydedilmesine neden oluyor. Aynı şey uçak fiyatlarında da geçerli olduğundan tarayıcı, aramaları çerez olarak topluyor ve o rotaya olan uçak biletlerinin fiyatını arttırabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için gizli modu etkinleştirerek bilet araması yapmak gerekiyor. Böylece uygun fiyata uçak bileti alınmış oluyor.
  • Uçak bileti fiyatlarını takip ederek erken veya geç almak gerekiyor. Örneğin esnek seyahat tarihleri için uçak bileti almayı son ana bırakmak, daha uygun bilet bulmaya olanak sağlıyor. Bazen de uçak biletleri ilk satışa sunulduğu günlerde daha uygun fiyata sahip oluyor. Bu biletleri de net seyahat tarihine sahip olanların alması gerekiyor.
  • Uçak bileti alma dönemini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Örneğin Ramazan Bayramı, Noel, Kurban Bayramı, Yılbaşı, Yaz mevsimi gibi özel dönemlerde daha yüksek fiyatlara sahip olabiliyor. O nedenle seyahat edilecek tarihlere dikkat edilmesi ve ona göre bilet alma tarihinin belirlenmesi gerekiyor. 

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi