Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
EKONOMİ

Türkiye-Özbekistan arasında 10 milyar dolarlık ticaret hedefi... Yeni Konsey kuruldu

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirecek önemli bir adım atıldı. İki ülke arasında ticaret ve yatırım iş birliğini artırmak amacıyla Yüksek Düzeyli Konsey kuruldu. Orta vadeli hedef ise 10 milyar dolarlık ticaret hacmi.ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla yeni bir iş birliği mekanizmasının hayata geçirildiğini duyurdu. 29 Ekim 2026 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanan anlaşmayla, İş Dünyasının Desteklenmesine Dair Yüksek Düzeyli Konsey kuruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Özbekistan Cumhurbaşkanı İdaresi Başkanı'nın eş başkanlığında faaliyet gösterecek Konsey, düzenli toplantılarla ortak ticaret ve yatırım projelerine ivme kazandıracak. İLK HEDEF 5, ORTA VADEDE 10 MİLYAR DOLAR İki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin önce 5 milyar dolara, orta vadede ise 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Yeni Konsey ile kamu kurumları ve iş dünyası kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, ortak yatırımların artırılması amaçlanıyor. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınması ve belirlenen ticaret hedeflerine ulaşılması için Konsey çalışmalarına destek verileceği kaydedildi.

Türkiye-Özbekistan arasında 10 milyar dolarlık ticaret hedefi... Yeni Konsey kuruldu
Paylaş:

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirecek önemli bir adım atıldı. İki ülke arasında ticaret ve yatırım iş birliğini artırmak amacıyla Yüksek Düzeyli Konsey kuruldu. Orta vadeli hedef ise 10 milyar dolarlık ticaret hacmi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla yeni bir iş birliği mekanizmasının hayata geçirildiğini duyurdu.

29 Ekim 2026 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanan anlaşmayla, İş Dünyasının Desteklenmesine Dair Yüksek Düzeyli Konsey kuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Özbekistan Cumhurbaşkanı İdaresi Başkanı'nın eş başkanlığında faaliyet gösterecek Konsey, düzenli toplantılarla ortak ticaret ve yatırım projelerine ivme kazandıracak.

İLK HEDEF 5, ORTA VADEDE 10 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin önce 5 milyar dolara, orta vadede ise 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Yeni Konsey ile kamu kurumları ve iş dünyası kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, ortak yatırımların artırılması amaçlanıyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınması ve belirlenen ticaret hedeflerine ulaşılması için Konsey çalışmalarına destek verileceği kaydedildi.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bursa Cumhuriyet ritminde tek yürek oldu

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet