Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Başkentliler meşalelerle 2. Meclis’e yürüdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümünü Zafer Meydanı'ndan 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına uzanan Fener Alayı ile kutladı. Binlerce Başkentli, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümünü kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutladı. Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Samsun Cumhuriyet Kadınları Bandosu ve Seymenler sahne alırken, kutlamalara katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşi Nursen Yavaş ile birlikte Zafer Meydanı’ndaki etkinliklere ve Fener Alayı’na katıldı. “CUMHURİYET, BİR MİLLETİN ONURUDUR” Konuşmasına “Bugün, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birinin 103. yıl dönümündeyiz” sözleriyle başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi olmadığını belirtti. Yavaş, “Cumhuriyet, bir milletin onurudur. Bir milletin kendi vatanında, kendi bayrağı altında, kendi geleceğine kendisinin karar vermesidir. Bizim için Cumhuriyet, işte bu kadar büyük, bu kadar kıymetli, bu kadar vazgeçilmezdir” dedi. Ankara’nın Millî Mücadele’deki tarihî rolüne dikkat çeken Yavaş, “Bu büyük mücadelenin kalbi Ankara’da atmıştır. Ankara, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti değildir, Millî Mücadele’nin karargâhıdır. Ankara, milletin makûs talihinin değiştiği yerdir, bağımsızlık iradesinin devlet aklına dönüştüğü şehirdir. Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine duyduğu sonsuz güvenin simgesidir ve bizler, bu büyük tarihî mirasın sorumluluğunu taşıyoruz” diye konuştu.

Başkentliler meşalelerle 2. Meclis’e yürüdü
Paylaş:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümünü Zafer Meydanı'ndan 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına uzanan Fener Alayı ile kutladı. Binlerce Başkentli, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümünü kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Samsun Cumhuriyet Kadınları Bandosu ve Seymenler sahne alırken, kutlamalara katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusunu paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşi Nursen Yavaş ile birlikte Zafer Meydanı’ndaki etkinliklere ve Fener Alayı’na katıldı.

“CUMHURİYET, BİR MİLLETİN ONURUDUR”

Konuşmasına “Bugün, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birinin 103. yıl dönümündeyiz” sözleriyle başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi olmadığını belirtti.

Yavaş, “Cumhuriyet, bir milletin onurudur. Bir milletin kendi vatanında, kendi bayrağı altında, kendi geleceğine kendisinin karar vermesidir. Bizim için Cumhuriyet, işte bu kadar büyük, bu kadar kıymetli, bu kadar vazgeçilmezdir” dedi.

Ankara’nın Millî Mücadele’deki tarihî rolüne dikkat çeken Yavaş, “Bu büyük mücadelenin kalbi Ankara’da atmıştır. Ankara, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti değildir, Millî Mücadele’nin karargâhıdır. Ankara, milletin makûs talihinin değiştiği yerdir, bağımsızlık iradesinin devlet aklına dönüştüğü şehirdir. Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine duyduğu sonsuz güvenin simgesidir ve bizler, bu büyük tarihî mirasın sorumluluğunu taşıyoruz” diye konuştu.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet