Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:15
Advert

Sanal gözlükle Mersin'i keşfettiler

Mersin Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ videosunu VR gözlüklerle izleyerek, kentin tarihi, turistik ve ören yerlerini sanal gerçeklik deneyimi ile gezme ve görme imkanı buldular.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-03-2024 12:39
Sanal gözlükle Mersin'i keşfettiler

AKDENİZ POSTASI
Kültürel, tarihi ve ören yerleri, zengin mutfağı ve gastronomisi ile Akdeniz’in incisi Mersin’in, ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelerce tanınması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez bir AVM'de kurduğu etkinlik alanı ile vatandaşların Mersin’i yeniden keşfetmesini sağladı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar, ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ videosunu VR gözlüklerle izleyerek, kentin tarihi, turistik ve ören yerlerini sanal gerçeklik deneyimi ile gezme ve görme imkânı buldular. Ziyaretçiler Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu ‘Antik Mersin’ projesine ait tanıtım filmini izleme şansı buldular. ‘Antik Mersin’ projesi tanıtım filmi; FPV drone ile yenilikçi bir yaklaşımla ünlü sanatçı Mazlum Kiper tarafından seslendirilerek anlatıldı. Vatandaşlar, belediyenin bu uygulaması sayesinde kenti baştan başa benzersiz bir deneyimleme fırsatı buldukları için memnuniyet duydular.

“Büyükşehir Belediyesi olarak, yenilikçi teknolojileri takip ediyoruz”
Vatandaşlara sanal gerçeklikle Mersin’in bilişim tabanlı tanıtımını yaptıklarını kaydeden Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında görev yapan Göktürk Şener; Mersin’in tanıtılması için 360 derece tanıtım videolarına önem verdiklerini belirterek, vatandaşlara VR gözlükler aracılığıyla kenti bir ucundan bir ucuna gezme ve görme hissini yaşattıklarını ifade etti. Ulusal ve uluslararası fuarlarda da Mersin’i tanıtmak için yer aldıklarını söyleyen Şener, “En son yapılan EMIT Fuarında da Mersin’in tanıtımını gerçekleştirdik. ‘Antik Mersin’ projesi tamamlanmak üzere. Proje ile Mersin’in tarihi yerlerinin illüstrasyonları çizilerek tanıtılmasını sağlıyoruz. Vatandaşlarımız, VR gözlükleri takarak Mersin’in tarihi, turistik ve ören yerlerini fotoğraf ve video ile izleme şansı buluyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesinin, yenilikçi teknolojileri takip eden bir belediye olduğunu aktaran Şener, “Yaptığımız projelerin sürdürülebilir olması, bizim için önem arz ediyor. Yeni teknolojileri takip ediyor ve bunu projelerimizde uygulayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar, Mersin’i VR gözlükler sayesinde yeniden keşfetti
Etkinliğe katılan Selin Kırmızı, yapılan etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, “Harikaydı ve videoyu izlerken uçuyormuş gibi hissediyorsun. Daha önce görmediğim yerleri gördüm. Tarsus Şelalesini çok merak ediyordum. Gitmemize gerek kalmadan, sanki oradaymışım gibi hissettim. Çok beğendim ve herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan çocuklardan Çağan Çekiç ise “Çok güzeldi. Mersin’in anıtları vardı. Çok büyüleyiciydi. Bugün güzel ve değişik bir deneyim yaşadım” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi