Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:12
Advert

Öğrenciler, 'Minikbüs' projesiyle kenti geziyor

Mersin'de öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin 'Minikbüs Projesi' kapsamında düzenlenen gezilerle hem eğleniyor, hem öğreniyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-03-2024 12:15
Öğrenciler, 'Minikbüs' projesiyle kenti geziyor

AKDENİZ POSTASI
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen proje kapsamında belirlenen 16 okuldaki 6. sınıf öğrencileri, yıl boyuna kentte birçok noktaya gerçekleştirilen gezilere dahil ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde hafta içi 5 gün 5 farklı noktaya geziler düzenleniyor.
Projeyle, öğrencilerin dönem sonuna kadar kültür, sanat, spor gibi farklı branşlarda deneyim sahibi olması ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda bir grup öğrenci sinemaya gidip, ardından Arkeoloji Müzesi'ni gezerken, diğer gruptaki öğrenciler de Tarsus Doğa Parkı, Macit Özcan Spor Kompleksi, Halkkent Engelsiz Yaşam Merkezi ve Silifke Gazi Çiftliği’ni gezme fırsatı buldu.

"3 aylık programda 4 bin 388 öğrenciye ulaştık"
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, projenin 2. yılında olduklarını belirtti. Ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan 3 aylık programda 4 bin 388 öğrenciye ulaşarak ilk dönemi bitirdiklerini ifade eden Dinçer, ikinci döneme başladıklarını vurguladı.
Projenin amacının, çocuklara farklı alanlarda deneyim kazandırmak olduğuna işaret eden Dinçer, “Amacımız, programa dönem başında dahil olan öğrencinin dönem sonuna kadar kültür, sanat, spor gibi farklı branşlarda deneyim sahibi olması ve gelişiminin desteklenmesi. Mart ayında 2. dönemine başladığımız projemizi, nisan ve mayıs aylarında da sürdürerek 2. dönemimizi tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Geziye katılan İleri Ortaokulu öğrencilerinden Çağla Teber, "Büyükşehir Belediyesi bizi sinemaya götürdü. Yemek ikram etti, müzeye getirdi. Müzede hiç görmediğim eserleri gördüm" dedi.
Ada Arslan da etkinlikte güzel zaman geçirdiğini belirtirken, Ecrin Erdinç ise proje sayesinde ilk defa Mersin Arkeoloji Müzesi’ni gördüğünü kaydetti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi