Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 23:08
Advert

Poçulu, "Yılbaşı Alışverişlerini Yerel Esnaftan Yapalım Anamur Kazansın"

Yeni yıla girmeye kısa bir süre kala,Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu,Anamur halkına seslenerek, yılbaşı alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını önerdi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 11-12-2023 14:26
Poçulu,

HAVVA ULU

Poçulu; “Yılbaşı, esnaflar için sanki bir fırsat gibidir. Büyük, küçük hangi esnaf olursa olsun, her yılbaşı, esnaflar için sevindirici bir süreçtir İnsanlarımızın mutlaka yerel esnafları tercih etmeleri gerekiyor. Her türlü konuda esnafımızın yanında olmalıyız. Eğer bugün yerel esnafımızı desteklemezsek, sokak aralarında lambalar söner. Bu işe böyle bakmamız lazım. Çünkü zincir marketler, AVM’ler, büyük marketler, paralarını aldıkları gibi merkezlerine götürürler. Bizim yöremize, yerelimize hiçbir faydası olmaz. Cenazende, düğününde, bayramında seninle birlikte oturan, omuz omuza olan, seninle birlikte gülüp, ağlayan esnafını insanlarımızın mutlaka desteklemesi lazım.

Küçük Esnaf Bir Şehrin Bekçisidir”

“Küçük esnaftan bir şeyi 2 kuruş fazla verip alalım. Eğer 2-3 kuruş için yerel esnaf yerine zincir marketlerden alışveriş yaparsak, bu 2-3 kuruş yarın bize toplumsal anlamda 20 lira, belki 200 lira olarak kayıplar olarak döner. Bu konuya toplumsal olarak bakmamız lazım. Çünkü çok önemli. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, mahallelerimizi öldürmememiz gerekir. Küçük esnafı, devletin temel taşları arasında bir harç olarak kabul etmemiz lazım. O harcı aldığınız zaman o taşlar üst üste durmaz. Küçük esnafa böyle bakmak gerekiyor. Küçük esnaf bir şehrin bekçisidir, polisidir, sanki sokak arasındaki güvenlik zinciri gibi bir şeydir. O yüzden küçük esnafı yaşatmalıyız. İnsanlarımız alışverişlerini mutlaka yerel esnaftan yapsınlar. Esnafımıza sahip çıkalım.2024 yılının esnaf ve sanatkarlara, tüm hemsehrilerime, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, kardeşlik, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyoruz.”dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi