Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:48
Advert

'Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı' projesi bir ödül daha aldı

'Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı' projesi, ödüle doymuyor. Daha önce Çin, Fransa, SODEM gibi ulusal ve uluslararası ödüller kazanan proje, yeni bir ödül daha aldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-10-2023 13:06
'Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı' projesi bir ödül daha aldı

AKDENİZ POSTASI

'Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı' projesi, ödüle doymuyor. Daha önce Çin, Fransa, SODEM gibi ulusal ve uluslararası ödüller kazanan proje, yeni bir ödül daha aldı.
4. kez düzenlenen Altın Çağ Ödül Töreni'ne davet edilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ve Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı projesinin tüm dünyada örnek gösterilmesi nedeniyle 'en iyi proje' ödülünü aldı. Doğlu Mahallesi'nde yaşayan ve 9 yıldır kadın üretici pazarında satış yapan Behiye Şahin ile Başkan Tarhan sahneye çıktığında törene katılanlar ayakta alkışladı. 2019 yılında ulusal bir kanalda gazeteci Meliha Okur'un canlı yayın konuğu olarak katılan Behiye Şahin, törende yaptığı konuşmada ödülü tüm emekçi kadınlar adına kabul ettiğini ifade etti. Kadınlara her daim destek olduklarını ve bunu da sürdürmeye devam edeceklerini belirten Başkan Tarhan ise, "Mezitli'nin kahraman kadınları Çin'de ve Fransa'da dünya birincilik ödülleri aldılar. Bu proje sayesinde tüm dünya Mersin'i, Mezitli'yi ve kahraman kadınlarımızın adını duydu. Kadınlarımız lütuf beklemiyorlar, kendi haklarını alacaklar. Kadınlarımızın kimsenin himayesine ihtiyacı yok. Kadın üretici pazarlarımızda 800 kadın üretici bulunuyor. Amacımız onların ekonomik açıdan güçlü ve özgür olmalarını sağlamak. Siyasette de güçlenmelerini ve söz sahibi olmalarını istiyorum. Tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğimiz kadınlarımızın ellerindedir" dedi.
Üretici kadın pazarında satış yapan Behiye Şahin ise, "Bugün buraya beni davet ettiğiniz için herkese çok teşekkür ederim. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarında çalışıyorum. Buraya gelmeden önce de tarlamda dolmalık biber hasadı yapıyordum. Beni aradılar ve bu ödül törenine davet ettiler. Daha önce de başkanımız beni İstanbul’a yolladı ve ulusal bir kanalda canlı yayına katıldım. Kendimize olan güvenimiz her geçen gün daha da artıyor. Köyde tarlada yetiştirdiğimiz ürünlerimizi, pazar yerinde satıyoruz. Başkanımız bizi sürekli ziyaret ediyor. Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ederim. Bütün kadınların sesi, gücü oldu. Bu ödülü tüm kadınlar adına alıyorum" şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi