Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde gece saatlerinde korku dolu dakikalar yaşandı. Gazi Mahallesi 1305 Sokak üzerinde yer alan 3 katlı bir binanın zemin katında ve balkon altı bölümlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple çökme ve derin çatlaklar meydana geldi.
Durumu fark eden bina sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, emniyet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yenişehir Belediyesi ekipleri sevk edildi.
Olay yerine ulaşan uzman ekiplerin bina genelinde ve zemin alanında yaptığı ilk teknik incelemelerin ardından yapının güvenlik riski taşıdığı değerlendirildi. Can güvenliğini koruma altına almak amacıyla binada ikamet eden yaklaşık 40 kişi hızlıca tahliye edildi.