Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 15:32
Advert

Kocamaz: “İyi Parti Olarak Kendi Adayımızla Seçimlere Gireceğiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmesiyle çalışmalarını hızlı bir şekilde seçim bölgesinde sürdüren  İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in ilçelerinde yerel basın ve İYİ Parti İlçe Yöneticileri ile buluşmaya devam ediyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-08-2023 10:02
Kocamaz: “İyi Parti Olarak Kendi Adayımızla Seçimlere Gireceğiz”

AKDENİZ POSTASI

Kocamaz, bu kapsamda Tarsus’un ardından Silifke’de İlçe Teşkilatı ve basın mensupları ile bir araya geldi.

14 ve 28 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde yaşananlar ve 2024 Mart ayında yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimleri, seçimlerde İYİ Parti’nin izleyeceği politika ve yol haritasının anlatıldığı toplantıya, İl Başkanı Mehmet Dutar, Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim, Milletvekili adayları ve ilçe yöneticileri de katıldı.  İYİ Partili yöneticiler, 2024 yılında yerel seçimlere Mersin genelinde kendi adaylarıyla gireceklerini, Mersin’e ve 13 ilçe Belediyesine talip olduklarını bir kez daha vurguladılar.

“İYİ PARTİ OLARAK KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz toplantıda yaptığı konuşmada, önümüzdeki yerel seçimlerde 6’lı Masa İttifakının olmayacağını ve İYİ Parti olarak kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

Kocamaz, “İttifak 28 Mayıs’ta bitti. Bir daha aynı şartlarda ittifakın olması söz konu değil. Çünkü 6’lı Masa İttifakı, ittifak içerisindeki bütün partileri zarar verdi, hepsi oy kaybetti. Herkese zarar veren böyle bir ittifakın bir daha yeniden gündeme gelmesi söz konusu değil. Bizde tek başımıza yola çıkıyoruz. Tek başımıza bu seçime katılacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama yarın Cumhur İttifakı devam ederse, ittifak değil ama belli bölgelerde seçim işbirliği yapılabilir. Bu yapılacak olursa da 2019 şartlarında kesinlikle olmayacak” dedi

“O dönemde Sayın Genel Başkanımız şunu söyledi: ‘ Bizim 2018 seçiminde bize 15 milletvekili verdikleri için pazarlık şansımız azdı, boynumuz biraz eğikti. Ondan dolayı ısrarcı da olmadık. Sadece Ak Parti’nin yenilebileceğini gösterelim dedik. Birisini kazandırdı birisini kaybettirdi bizde çırak çıktık’ dedi. Dolayısıyla bu seçimde eğer böyle bir iş birliği olacaksa oy oranında bu belediyelerin paylaşılması lazım bunun dışında herhangi bir şekilde ittifak söz konusu olmayacak” açıklamasında bulundu.

“İYİ PARTİ TÜRKİYE’NİN SİGORTASI”

Konuşmasında İYİ Parti’nin Türkiye’nin sigortası olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “İYİ Parti bir merkez partisi. İYİ Parti milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı anlayışı ile bu ülkeye, bu millete hizmet etmek için yola çıktı. İnşallah milletimiz bizim farkımıza varacak, farkımızı görecek ve inşallah gelecek günlerde İYİ Parti Türkiye’nin kaderine el koyacak ve iktidar olacak” vurgusunu yaptı.

 “TÜRKİYE HAKSIZ BİR REKABET ORTAMINDA BİR SEÇİM YAŞADI”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin haksız bir rekabet ortamında bir seçim yaşadığını, bir tarafta iktidarın, devletin tüm gücünü, maddi tüm imkanlarını, bürokratlarını il ve ilçe yöneticilerini kullandığını belirtti.  Kocamaz, haksız bir rekabet ortamında bu seçimi alabilmek için ellerindeki her türlü devlet  imkanı kullanarak demokratik olmayan bir ortamda bir genel seçim yaşandığını söyledi.

Kocamaz, “Hazine tam takır boşaltılmış durumdaydı.  Ama Hazindeki olmayan paraları adeta ulufe gibi dağıttılar. Devleti kendi babalarının çiftliği gibi kullandılar.  Maalesef vatandaşımızda bizim o kadar uyarılarımıza rağmen,  atılan iftiralarla dikkatin başka yere çekildiği için, esas mesele olan ekonomik konuları, hayat pahalılığını ve enflasyonu kullandırmadılar.

Sayın Cumhurbaşkanı herhangi bir yerde en ufak bir toplantı yaptığında ve konuştuğunda medyanın yüzde 95 tamamen tahakkümleri altında olduğu için hangi kanalı açsanız karşınıza Recep Tayyip Erdoğan çıkıyordu. En az 53 kanal aynı anda yayın yapıyordu. İşte böylesine baskı altında böylesine beyin yıkma taktikleri altında bir genel seçim yaşadık” dedi.

“İTTİFAK YAPTIĞIMIZ HALDE BURADA YEREL YÖNETİMLER İYİ PARTİYİ SANDIĞIN ALTINDA BIRAKABİLMEK İÇİN ELLERİNDE GELEN HER ŞEYİ YAPTILAR”

Bir taraftan genel iktidar diğer taraftan yerel yönetimlerle mücadele ettiklerini bir kez daha vurgulayan Kocamaz, büyükşehir ve büyük ilçelerin Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu ve bu seçimde sırf anayasayı değiştirerek bu ucube sistemden ülkeyi kurtarmak için birlikte ittifak yaptıklarını dile getirdi.

Kocamaz, “Ama ittifak yaptığımız halde burada yerel yönetimler İYİ Partiyi sandığın altında bırakabilmek için ellerinde gelen her şeyi yaptılar, her türlü gayreti gösterdiler. Bizi sanki ittifak değilmişiz gibi bu mücadelenin dışına itmeye çalıştılar.  Zaten 8 tane ilçe MHP’de, 2 tane ilçe AK Parti’de. Dolayısıyla İYİ Parti bu seçimde hiç olmadığı kadar zor şartlarda bir mücadele verdi” dedi

 “SAFLARIMIZI HER GÜN BİRAZ DAHA SIKLAŞTIRACAK SAYIMIZI HER GÜN BİRAZ DAHA ARTTIRABİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

“Milletimiz bize muhalefet görevi verdi diye milletimize küsecek değiliz” diyerek konuşmasına devam eden Kocamaz, ”Biz her zaman demokratik bir şekilde yapılan seçimlerde halkın verdiği karara boynumuz kıldan ince. Her ne kadar anti demokratik koşullarda bir şekilde seçime gitmiş olsak ta, biz milletin verdiği karara saygılıyız. Kendimizi milletimize daha çok yaklaştıracak daha çok anlatacak fikir ve düşüncelerimizi daha detaylı bir şekilde onlara anlatarak onların gönlünde yer almak için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Kendi içimizde yapılan yanlışları istişare edeceğiz bir daha aynı hatalara düşmemek için el ele, kol kola, gönül gönüle, bu yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz. Saflarımızı her gün biraz daha sıklaştıracak sayımızı her gün biraz daha arttırabilmek için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu

“SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI”

Konuşmasında iktidarın seçim zamanı verdiği sözleri hatırlatarak konuşmasına devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, seçim öncesi verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını, ama seçim sonrası milletin 180 derece ters bir şekilde bir sonuçla karşılaştığını söyledi.

“İşçi perişan, çiftçi perişan… İşsizler zaten çok önceden perişan. Üretici ürettiği malın karşılığını alamıyor. Yanlış politikalarla Türkiye’de tarım bitme noktasına getirilmiş. Türkiye’de tarım alanlarının yüzde 17 ‘si maalesef tarım dışı bırakılmış, üretim azalmış, hayvancılık bitmiş.  Yem fiyatları almış başını gitmiş… Böyle bir ortamda insanlar perişan, gençler umutlarını kesmiş, mmekliler7 bin 500 liraya mahkum edilmiş.

Kaç yıldır Sayın Cumhurbaşkanı 2ben her şeyi bilirim’ diyor, ‘ben ekonomistim’ diyor ama aldığı kararların hiç biri ekonomideki sıkıntıyı ortadan kaldırmıyor. Enflasyonu ortadan kaldırmıyor. Döviz fiyatları almış başını gitmiş. Seçimden bu yana akaryakıt iki katını geçmiş ve Türkiye’de halen hayal satıyorlar” dedi.

“BU HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARI YÜZÜNDEN İNSANLAR TARIMDA ÇEKİLİYOR”

Hükümetin yanlış politikaları yüzünden insanların tarımdan çekildiğini ifade eden Kocamaz, “Çok bilinçli bir şekilde bu ülkede tarımı bitirdiler. Ak Parti göreve geldiğinde Türkiye’de tarımdan geçinen nüfus yüzde 37’ydi. Avrupa Birliği bunlara bir hedef koydu. Dedi ki bunu yüzde 17 düşüreceksiniz. Şu anda tarımla uğraşan insan sayısı yüzde 8.  Gençler gelecek görmediği için şehirde yaşamak istiyor, asgari ücrete talip oluyor. Şayet bulabilirse… Şimdi gittiğimiz köylerde maalesef o tarlalarda işçi olarak Suriyeliler çalışıyor. Diyor ya Sayın Cumhurbaşkanı nereden nereye. İşte memleketi nereden nereye getirdiler” şeklinde konuştu.

 “SURİYELİLER SORUNU YABANCI SORUNU TÜRKİYE’NİN BAŞINA BELA OLACAK”

Konuşmasında Suriye sorununa da değinen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,Bugün gelinen noktada şu anda Hatay’da Suriyeli nüfusun yerli nüfusun üzerine çıktığını söyleyerek, ”Yarın inşallah biz yanılırız, orada bir oylama yapıldığında Hatay’ı Suriye’ye katmak isteyecekler. Buna karşıda özellikle bu vatana gönülden bağlı Türk milliyetçilerinin uyanık olması lazım” dedi.

Kocamaz, “Suriyelilerin evlenme yaş ortalaması 15. Bizim kendi insanlarımızın evlenme yaş ortalaması ise 29. Bizimkiler evleninceye kadar bunların doğurduklarının çocukları bir daha evleniyor ve çocuk ortalamaları beş buçuk. Bizde 1.7.  Bu demografik yapı her geçen gün geriye gidiyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

Suriyeliler Platformu başkanının sosyal medyadan yaptığı paylaşıma da değinen Kocamaz, “Sosyal medyadan diyor ki, Türk insanları bize tahammül edecek. Biz buraya kendi isteğimizle gelmedik. Bizi bir proje dahilinde buraya getirdiler. Şu anda 5 milyonuz. Bir kaç sene sonra 10 milyon olacağız. Çünkü bizim kızlarımız daha çok doğuruyor. Siyasi partimizi de kuracağız. Türkiye’nin yönetiminde bizde söz sahibi olacağız diyor” diye uyarılarını sürdürdü.

“YANLIŞ POLİTİKLAR ÜLKEYİ BU DURUMA GETİRDİ”

Türkiye’nin her geçen gün daha da tehlikeli bir mecraya doğru sürüklendiğini savunan Kocamaz, Bu ülkede eyalet sistemini kurun diye yıllardır Avrupa Birliği’nin dayatma ve baskı yaptığını söyledi.

Kocamaz, “Bunu başaramadılar.Bbugün Sayın Cumhurbaşkanının da eşbaşkanı olduğu “BOP” projesiyle Türkiye’yi bu bataklığa sürüklediler. Bizim ne işimiz vardı Suriye’de. Daha önce ‘Kardeşim Esat’tı, sonra katil Esed dediler. Sabah kahvaltısı yapmak için gittikleri Şam yönetimini daha sonra kendilerine düşman ilan ettiler. Ve maalesef o yanlış politikalar ülkeyi bu duruma getirdi”dedi.

 “ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE BİR YEREL SEÇİM VAR BU YEREL SEÇİMDE İYİ PARTİ OLARAK BAŞARACAĞIZ”

Başarılı olmak için hep birlikte birleşip yerel yönetimlerde İYİ Parti’nin söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Kocamaz, ”AK Parti yerel yönetimlerden genel yönetimlere sıçradı.  Onun için bizimde yerel yönetimleri hafife alma gibi bir lüksümüz olamaz. Yerelde başarılı olmazsak genelde başarılı olma şansımızda çok azalır” şeklinde konuştu.

Kocamaz, ”1994 öncesi Mersin’de MHP diye bir partinin esamesi yoktu. Ama 1994’te bizler Tarsus, Erdemli ve Anamur’u kazandık. Biz seçimi kazandık ve arkadaşlara dedim ki, biz başarmak zorundayız. Buralarda kalıcı olmak zorundayız. Çok çalışacağız daha başka belediyeleri de kazanacağız. Nitekim bir sonraki 99 seçimlerinde Genel ve Yerel seçimler birlikte yapıldı. Bugüne kadar hiç Mersin’den milletvekili çıkarmamış parti, 12 milletvekilinin beşini aldı ve birinci parti olduk. O seçimde Mersin genelindeki ilçe ve belde belediyeleri toplamı 54’dü. 54 belediyenin 28’ini aldık.  Daha sonra orada kesintisiz olarak 4 dönem belediye başkanlığı yaptım. Benden sonrada yine kazanıldı. Ama o şansı iyi kullanmadıkları için 6. dönemde kaybettiler” dedi.

“ÜSTÜMÜZE OYUN ÜSTÜNE OYUN OYNADILAR, BİZİM ÖNÜMÜZ KESİLDİ“

Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Biz büyükşehir belediye başkanlığına geldik, üstümüze oyun üstüne oyun oynadılar. Bizi bir türlü kabullenemediler. Biz demokratik şartlar içerisinde buraya geldik. Bu kenti en iyi biz yöneteceğiz dedik. En iyide yönettik. Bu bölgeler Cumhuriyet tarihi boyunca ihmal edilmişti. Elimizi atmadığımız yer, elimizi atmadığımız hizmet kalmadı.”

“MERSİN’E BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILAN HİZMETLERİN YARISI BİLE YAPILMIYOR”

Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini de eleştiren Milletvekili Burhanettin Kocamaz,   bu bölgelere kendi dönemlerinde yapılan hizmetlerin yarısının bile yapılmadığını dile getirdi.

Kocamaz, “Göreve geldiğimizde bilançoyu açıkladım. Belediyenin borçlarını vatandaşa açıkladım. Bir daha da konuşmadım. Ama şimdi 4 yıldır 5 yıldır belediyenin borcu konuşuluyor. Benim devraldığım borç döviz bazında devrettiğim borçtan daha fazlaydı. Ama insanlar konuşuyor. Yalan yanlış bilgilerle algı oluşturarak bu belediyeyi çok daha iyi yönettiğini söylüyorlar.  Bu bölgelere bizim dönemimizde yapılan hizmetlerin yarısı bile yapılmıyor” dedi.

“HERKESİ İYİ PARTİ’DEN ADAY ADAY OLMAYA DAVET EDİYORUM“

Yaklaşan yerel seçim İçin aday adaylarıyla ilgili de konuşan Kocamaz, ”Biz partimizi büyütmek istiyoruz. Kenti en iyi yönetecek, vatandaşta karşılığı olan, kazanma ihtimali en yüksek olan adaylarla seçime gitmek istiyoruz. Onun içinde iyi partinin politikalarını benimseyen ve bu yaşadığı kente hizmet etmek isteyen, vizyonu olan, belli bir halkta karşılığı olan, temsil kabiliyeti olan herkesi iyi partide aday adayı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan anketler ve alan araştırmaları ile en yüksek oyu alacak adayların teşkilatlarla birlikte alınacak kararla aday yapılacağını söyleyen Kocamaz, ”Genel seçimde istediğimiz neticeyi alamadık. Ama yerel seçimde en iyi neticeyi almak için var gücümüzle çalışacağız, yerelde başarılı olacağız“ şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi