Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 02:12
Advert

Çukurova'nın tedavi ve rehabilitasyon merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, binlerce hayvanın yaşam alanı olmasının yanı sıra, yaralı hayvanlar için de rehabilitasyon merkezi özelliği taşıyor.

MERSİN
Giriş Tarihi : 25-08-2023 09:50
Çukurova'nın tedavi ve rehabilitasyon merkezi

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, binlerce hayvanın yaşam alanı olmasının yanı sıra, yaralı hayvanlar için de rehabilitasyon merkezi özelliği taşıyor.
Doğal ortamlarında avcılık, kaza yada diğer nedenlerle yaralanan hayvanlar, doğa parkında tedavi altına alınıyor. Tedavisi tamamlanan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince doğal ortamlarına salınırken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanlar Tarsus Doğa Parkının misafiri olmaya devam ediyor.
“Burası aynı zamanda Çukurova’nın tedavi ve rehabilitasyon merkezi”
Yaban Hayatı ve Eğitim Şube Müdürü Veteriner Hekim Nilay Serpin, Tarsus Doğa Parkı’nın sadece hayvanların yaşamlarını sürdürdüğü bir yer olmadığını, aynı zamanda tedavi üssü olduğunu belirterek, “Burası Çukurova’nın sadece hayvanat bahçesi değil, aynı zamanda tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Bölgemizde yapılan avcılık veya diğer sebeplerden dolayı yaralanan yırtıcı ve yabani hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bize ulaştırılıyor. Tarafımızdan tedavisi yapılıp rehabilitasyon sürecini tamamlayan hayvanları, doğal ortamlarına bırakılmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyoruz. Doğada yaşamını sürdüremeyecek şekilde yaralı ve zarar görmüş hayvanların ise, kendi bünyemizde yaşamlarını idame ettiriyoruz” dedi.
2021 yılında 209 hayvanın tedavi edilerek doğaya salındığı, 169 tanesinin de Tarsus Doğa Parkı'na yerleştirildiği bilgisini veren Serpin, “2022 yılında ise 94 hayvan tedavisi tamamlanıp doğaya salınırken, 66 tanesi hayatına bizimle devam ediyor. 2023 yılında ise şu ana kadar 93 hayvanın tedavisi tamamlanarak doğaya salınırken, 13 tanesi de bizimle yaşamaya devam ediyor. Görmesini avcılık ve kaza gibi sebeplerle kaybetmiş veya herhangi bir uzvunu kaybettiğinden dolayı doğada yaşamını sürdüremeyecek olan hayvanlar yaşamlarını burada devam ettiriyorlar” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi