Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:47
Advert

Güzellik ve Kozmetik Fuarı kadınların ilgi odağı oldu

Mersin'de 100'ün üzerinde marka ve güzellik ürünlerinin tanıtıldığı 'Güzellik Kozmetik Fuarı'nda alanında uzman eğitmenler tarafından çeşitli kozmetik, estetik, bakım ve lazer eğitimleri ücretsiz verilirken, kadınların da yoğun ilgisini çekti.

MERSİN
Giriş Tarihi : 26-02-2024 09:11
Güzellik ve Kozmetik Fuarı kadınların ilgi odağı oldu

AKDENİZ POSTASI

Mersin'de 100'ün üzerinde marka ve güzellik ürünlerinin tanıtıldığı 'Güzellik Kozmetik Fuarı'nda alanında uzman eğitmenler tarafından çeşitli kozmetik, estetik, bakım ve lazer eğitimleri ücretsiz verilirken, kadınların da yoğun ilgisini çekti.
Güzellik ve Kozmetik Fuarı, özel bir firmanın organizasyonunda esnaf odalarının da katkılarıyla 10 ayrı ilden eğitmenlerin de katılımıyla gerçekleştirildi. Alanında uzman 20 eğitmenin ücretsiz olarak güzellik ve kozmetik alanında eğitim ve bilgiler verdiği fuarda, çeşitli saç ve cilt bakım ürünleri, protez tırnak ve kaynak saçlar ile lazer epilasyon uygulamaları anlatıldı. Son teknoloji kalori yakma ve lazer epilasyon makinelerinin tanıtımlarının da yer aldığı fuarda yerli ve yabancı uyruklu birçok esnaf stant açarken, vatandaşlar da ürün ve cihazları ücretsiz deneyimleme fırsatı buldu.

"İlk kez güzellik ve kozmetik fuarını hayata geçirdik"
Mersin'de ilk kez güzellik ve kozmetik fuarını hayata geçirdiklerine dikkat çeken fuarın organizasyon firması genel müdürü Ülker Selviler, 10 ilden otobüsler ile esnafları taşıdıklarının altını çizdi. Fuarın Mersin’in ekonomisine ve tanıtımına ciddi anlamda katkı sunduğunu söyleyen Selviler, “Gerçekten çok da verimli ve başarılı geçen bir organizasyon oluyor. Gerek Mersin’den gelen esnafımız, gerekse çevre illerden gelen esnaflar var. Bugün Gaziantep’ten bile esnaflarımız gelmişti. Herkesin çok güzel tepkilerini alıyoruz olumlu yönde” dedi.
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde fuarda birçok eğitimin ücretsiz olarak verildiğini belirten Selviler, “Bu da çok büyük bir fırsattır buradaki esnafımız için. Bu alanda dünyaca ünlü saç kesim eğitmeni ve kalıcı makyaj uzmanı hocalarımız da eğitim verecek” şeklinde konuştu.

Esnaf odaları da destek verdi
Mersin Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Doğan Gündüz de oda olarak bu tür etkinlikleri düzenli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Her yıl bu tip etkinlikleri düzenlemek için gayret sarf ettiklerini anlatan Gündüz, "İlimizde teknolojinin ve saç malzemelerin esnafla buluşturulup esnafın gelişmesi yönünde ve ilimizin katma değerinin artması yönünde çalışmalar yapıyoruz" sözlerine yer verdi.
Antalya Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolga Demir de, “Bugün ilki gerçekleşen Mersin fuarında güzellik, kuaför, berber, kozmetik fuarında bir aradayız. Fuarlar bizler için çok önemli. Berberin, kuaförün, güzellik salonunun, kozmetikçilerin öncelikle mesleki gelişimlerinde ciddi katkı sunmaktadır. Bu katkı hem gerek ekipman anlamında, gerekse eğitimler noktasında. Bugün de görüldüğü üzere eğitmenlerimiz ücretsiz bir şekilde salonlarında yeni uygulayacakları eğitimleri görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitmenler ilgiden memnun
Mersin halkının yoğun talebinden duydukları memnuniyeti ifade eden Lazer Sistem Mühendisi Burak Sülahi ise, “Yıllar sonra geldik. Fakat gerçekten güzellik Mersin halkının bayağı bir ilgisini çekecek oluyor ki son derece yoğun ve ilgili geçiyor fuarımız. Kullandığımız makineler orijinal olduğu için mesela bugünkü yapılan kaş işleminde normalde 5 seansta yapılacak kaş işlemini biz tek seansta silmesini gerçekleştirdik. Bu da bizim kalitemizi ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi