Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:57
Advert

Vali Pehlivan: "Mersin'de öğrenci barındırma kapasitesi 18 bine ulaşacak"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alanda inşa edilen yurdun tamamlanmasıyla Mersin'de öğrenci barındırma kapasitesinin 18 bine ulaşacağını söyledi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-02-2024 09:06
Vali Pehlivan:

AKDENİZ POSTASI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alanda inşa edilen yurdun tamamlanmasıyla Mersin'de öğrenci barındırma kapasitesinin 18 bine ulaşacağını söyledi.
Vali Pehlivan, Yenişehir ilçesinde yapımı tamamlanan yükseköğretim öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım programı kapsamında, MEÜ Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alanda inşa edilen yurdun binalarını inceleyen Pehlivan, tefrişatı süren binanın tamamlanmasıyla Mersin'de öğrenci barındırma kapasitesinin 18 bine ulaşacağını ifade etti.
İl genelinde 10 yurtta 16 binin üzerinde öğrencinin barındırıldığını vurgulayan Pehlivan, "Yurtlar ve çevresinde oluşturulacak hizmet binalarının toplam kapalı alanı ise 78 bin 800 metrekare olacak. İnşaat süreci tamamlanan yurdumuz bin 250 kişi kapasitesi ile yükseköğretim öğrencilerimize barınma imkanı sağlayacak. Bu bloğun bitişiğinde geçen eğitim öğretim yılının başında hizmete aldığımız ve kız öğrencilerimizi barındırdığımız yurt binamızda da 2 bin öğrencimiz barınıyor" dedi.

"Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor"
İnşaa edilen öğrenci yurdunun iki blok olarak planlandığını belirten Pehlivan, şöyle devam etti: "A blok bin 500 kişi kapasiteli olup, bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı ise 47 bin 885 metrekaredir. A blokta, 13’ü engelli odası olmak üzere toplam 503 oda bulunuyor. Ayrıca 235 kişilik konferans salonu ve 504 kişilik yemekhane bunun yanında etüt salonları, çamaşır yıkama ve kurutma alanları yer alıyor. Diğer bloğumuzun toplam kapalı alanı 30 bin 132 metrekaredir. 8’i engelli odası olmak üzere toplam 308 oda bulunuyor. Ayrıca 129 kişilik konferans salonu ve 300 kişilik yemekhane yer almaktadır. Yurtlarımız standartlara uygun odaları geniş, sosyal donatıları muntazam, ortak kullanım alanları son derece titiz şekilde dizayn edilmiş, öğrencilerimizin rahatlıkla barınabileceği odalarla, ortak kullanım alanlarıyla, etüt salonlarıyla, konferans salonlarıyla, yemekhaneleriyle donatılmış durumda."
Bu tür çalışmaların diğer illerde olduğu gibi Mersin'de de sürdüğüne işaret eden Pehlivan, "Gençlik spor hizmetlerimiz her geçen gün daha da standartları üst seviyelere çekiyor. Amacımız ilimize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barındırılmasını sağlamak. Mersin'imize misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor" diye konuştu.

"Mersin’de 4 üniversite bulunuyor"
Vali Pehlivan, ikisi devlet üniversitesi olmak üzere Mersin’de 4 üniversite bulunduğunu vurguladı. Mersin Üniversitesi'nde yaklaşık 45 bin civarında öğrencinini eğitim öğretim hayatlarına devam ettiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: " Diğer bir devlet üniversitemiz olan Tarsus Üniversitesi'nde de öğrenci kapasitesi ve bölümleri günden güne artış göstermektedir. Tarsus'ta yurt kapasitemizi arttırma çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni yurt yapımıyla ilgili gerekli duyuruları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu projemizi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programı çerçevesinde hayata geçireceğiz. Bu ve benzeri yatırımların ilimizde hayata geçmesi konusundaki desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Gençlik spor yatırımlarının hayata geçmesindeki desteklerinden dolayı bakanımız başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütün birimlerine, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, Spor Toto Teşkilat Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
Vali Pehlivan’a, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi