Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 14:04
Advert

Emeklilerden açıklanan maaş zammına tepkiler gecikmedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltildiğini ve emekli aylıklarına yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-01-2024 09:13
Emeklilerden açıklanan maaş zammına tepkiler gecikmedi!

AKDENİZ POSTASI

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen: “Emekliler olarak beklentilerimiz boşa çıkmıştır”, CHP lideri Özgür Özel: “Erdoğan emeklileri açlığa mahkûm etti”, YRP lideri Fatih Erbakan: “Milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğrattı”, DEVA lideri Ali Babacan: “Torununa harçlık verirken iki kere düşünen, kirasını ödemekte zorlanan emeklilerin yılı: 2024.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5 ek zam yapıldığını ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye  yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca 2024’ün emekliler yılı olduğunu da söyledi.

Erdoğan’ın emekliler için ‘müjde’ olarak açıkladığı bu oran tartışma konusu oldu.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen:

“En düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 58, 82’si kadardır. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bütün emekliler olarak bu durumu reddediyoruz ve bu duruma karşı demokratik direnme hakkımızı kullanacağız. Talebimiz çok açıktır, en düşük emekli maaşı işe yeni girmiş en düşük memur maaşına eşitlenerek ayılık bağlanma oranları düzeltilmelidir. Yapılandırma da bunun üzerine olmalıdır.” 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi