Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:53
Advert

Özel'den Erdoğan'ın 'emekli zammı' açıklamasına tepki!

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı emekli maaşında alt sınır ve yüzde 5'lik ek zamma tepki göstererek, "Emekliler buna mahkum edilemez" dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-01-2024 09:10
Özel'den Erdoğan'ın 'emekli zammı' açıklamasına tepki!

 AKDENİZ POSTASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapacağız. En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkarıyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan2ın açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın, açıklamasında 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan etmesini hatırlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLMALI'

"Tayyip Erdoğan, 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan etti.

Ancak, emeklileri açlığa mahkum etti. Erdoğan'ın açıkladığı ilave zam da en düşük emekli maaşını yükselttiği seviye de yetersizdir. Emekliler buna mahkum edilemez.

En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalıdır."

ERBAKAN: HAYAL KIRIKLIĞI

Yerel seçimlere kısa süre kala AKP ile ittifak kapısını kapatan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan da açıklanan zamma tepki gösterdi.

Erbakan, hükümete yönelik eleştirilerini tarihsel referanslar ekleyerek, Şeyh Edebali'nin "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" sözünü hatırlattı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 54. Hükümet döneminde emeklilere yapılan yüzde 300'lere varan maaş zamlarını örnek gösterdi.

Yeniden Refah Partisi olarak hükümete, milletin refahını öncelikli tutan bir anlayışla hareket etme çağrısında bulundu.

Erbakan'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine “yüzde 5”oranında ek zam çıkması, aylık 15 bin TL seviyesini aşan açlık sınırının da çok altında maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.

'BU RAKAMLARLA GEÇİNEBİLMEK ASLA MÜMKÜN DEĞİL'

Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir.
Vatandaşımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilme gücüne sahip olması, son derece hayati bir konudur.

Yeniden Refah Partisi olarak Hükümet’e Şeyh Edebali’nin "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" sözünü ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlatıyoruz.

Bu vesileyle iktidarı bir kez daha “önce millet” anlayışıyla hareket etmeye çağırıyoruz."

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi