Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
KÜLTÜR - SANAT

“Dikey Kadraj” DEÜ'de sanatseverlerle buluştuİZ

Fotoğraf sanatçısı Öğr. Gör. Dr. Melih Tomak’ın eserlerinden oluşan ve küratörlüğünü Mehmet Koştumoğlu’nun üstlendiği “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, 22 Ekim 2026 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Fuaye Alanında açıldı.İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin katkılarıyla gerçekleştirilen “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, fotoğraf sanatında dikey kadrajın estetik ve anlatımsal olanaklarını ziyaretçilerle buluşturdu. Öğr. Gör. Dr. Melih Tomak’ın objektifinden yansıyan mimari yapılar, tarihî mekânlar, kültürel miras unsurları ve doğal manzaralar, dikey kompozisyonun özgün görsel diliyle yeniden yorumlandı. Renk, ışık, perspektif ve geometrik düzenlemelerin ön plana çıktığı fotoğraflar, ziyaretçilere alışılmış bakış açılarının dışında farklı bir görsel deneyim sundu. Sergide yer alan çalışmalar, fotoğrafın yalnızca bir anı belgeleyen araç olmanın ötesinde, mekânların tarihsel ve kültürel kimliklerini yansıtan sanatsal bir ifade biçimi olduğunu ortaya koydu. Özellikle mimari ayrıntılar ve doğal dokular üzerinden kurulan kompozisyonlar, dikey kadrajın görsel anlatımdaki etkisini vurguladı. Küratörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Kuramları Anabilim Dalı Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun üstlendiği “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, fotoğraf sanatının estetik boyutunun yanı sıra kültürel belleğin korunmasına ve görsel farkındalığın geliştirilmesine dikkat çekti. 22 Ekim 2026 Perşembe günü saat 15.00’te açılan sergi, 28 Ekim 2026 tarihine kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Fuaye Alanında ziyaret edilebilecek. eninde sürdürüyor.

“Dikey Kadraj” DEÜ'de sanatseverlerle buluştuİZ
Paylaş:

Fotoğraf sanatçısı Öğr. Gör. Dr. Melih Tomak’ın eserlerinden oluşan ve küratörlüğünü Mehmet Koştumoğlu’nun üstlendiği “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, 22 Ekim 2026 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Fuaye Alanında açıldı.

İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin katkılarıyla gerçekleştirilen “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, fotoğraf sanatında dikey kadrajın estetik ve anlatımsal olanaklarını ziyaretçilerle buluşturdu.

Öğr. Gör. Dr. Melih Tomak’ın objektifinden yansıyan mimari yapılar, tarihî mekânlar, kültürel miras unsurları ve doğal manzaralar, dikey kompozisyonun özgün görsel diliyle yeniden yorumlandı. Renk, ışık, perspektif ve geometrik düzenlemelerin ön plana çıktığı fotoğraflar, ziyaretçilere alışılmış bakış açılarının dışında farklı bir görsel deneyim sundu.

Sergide yer alan çalışmalar, fotoğrafın yalnızca bir anı belgeleyen araç olmanın ötesinde, mekânların tarihsel ve kültürel kimliklerini yansıtan sanatsal bir ifade biçimi olduğunu ortaya koydu. Özellikle mimari ayrıntılar ve doğal dokular üzerinden kurulan kompozisyonlar, dikey kadrajın görsel anlatımdaki etkisini vurguladı.

Küratörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Kuramları Anabilim Dalı Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun üstlendiği “Dikey Kadraj” Fotoğraf Sergisi, fotoğraf sanatının estetik boyutunun yanı sıra kültürel belleğin korunmasına ve görsel farkındalığın geliştirilmesine dikkat çekti.

22 Ekim 2026 Perşembe günü saat 15.00’te açılan sergi, 28 Ekim 2026 tarihine kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Fuaye Alanında ziyaret edilebilecek.

eninde sürdürüyor.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Şampiyon atletler yeniden İstanbul'da

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet