Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 20:27
Advert

CHP’li Karan, “Doğalgaz Çalışmasından oluşan olumsuzluklardan biz sorumlu değiliz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan, doğalgaz altyapı sırasında kazılan yol güzergahlarında bulunan esnafların ve çevrede yaşayan vatandaşların, toz bulutundan rahatsız olduklarını ve günde onlarca şikayet aldıklarını söyledi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 15-09-2023 13:12
CHP’li Karan, “Doğalgaz Çalışmasından oluşan olumsuzluklardan biz sorumlu değiliz”

 

HAVVA ULU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan, doğalgaz altyapı sırasında kazılan yol güzergahlarında bulunan esnafların ve çevrede yaşayan vatandaşların, toz bulutundan rahatsız olduklarını ve günde onlarca şikayet aldıklarını söyledi.

CHP’li Erdal Karan, CHP Anamur İlçe binasında ilçe başkanı Arif Çakırcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan CHP İlçe başkanı Arif Çakırcı, Mersin büyükşehir belediyesi tarafından Anamur’a yapılan hizmetleri, periyodik aralıklarla yapacakları basın toplantılarında anlatacaklarını söyleyerek, gazetecilere katılımları için teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir ve Anamur belediyesi Meclis Üyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinatörü Erdal Karan, İlçeye gelen her türlü yatırımı ve getireni takdir ettiklerini belirterek, yapılan yatırımlara da ilçe halkı olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Aksa firması tarafından hat döşeme çalışmaları nedeniyle kazı yapılan bölgelerdeki esnafların ve çevrede yaşayan vatandaşların tozdan olumsuz etkilendiklerini kaydeden Karan,

Anamur’da Doğalgaz alt yapı çalışmaları nedeniyle cadde ve sokakların kazıldığını cadde ve sokaklarda çukurlar oluşuyor, bundan da en çok esnaflarımız olumsuz etkileniyor. Yine çalışmalar sırasında oluşan toz bulutundan 7’nci katta oturanlar bile rahatsız.Gün içinde onlarca şikayet alıyoruz.

Anamur belediyesini telefonla arayanlara Anamur belediyesindeki görevlinin yanıtı “bizim sorumluluğumuzda değil! Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda” gibi bir ifade kullanmasını doğru bulmuyorum.

Doğalgaz alt yapı çalışmasını Aksa firması ticari faaliyet olarak, çalışmayı yürüttüğüne vurgu yapan Karan, “Aksa firması bunun bedelini vatandaştan alacak. Yani hat döşeme sırasında bozulan yeri de kendisi yapması lazım. Çalışma yapılan alanda sürekli olarak arazöz bulundurması ve iş bitiminde o yeri yıkaması, tozu engellemesi lazım. Bu, o firmanın görevi. Mevzuat ve yapılan sözleşmede bu şekilde. Ama biz buna rağmen halkımız zarar görmesini önlemek amacıyla, Büyükşehir Belediyesi olarak yıkama işlemini biz yapıyoruz. Aksa firması tarafından alt yapı çalışması için bozulan yolun kesilen sıcak asfaltın tadilatını da, firmadan bozduğu yerin bedelini alarak, biz yapıyoruz. Biz daha kaliteli yapmak adına, firma bedelini yatırıyor bize, tadilatı biz yapıyoruz.

Şunu özellikle belirtmek isterim,Doğalgaz alt yapı çalışmasını Büyükşehir Belediyesi ile Anamur Belediyesi yapmıyor.

Aksa firması alt yapı çalışmalarını bitirip bize teslim ediyor. Teslim edildiğinde, ekibimiz hemen yol tadilatını yapıyor. Emirşah’tan Çilekli kavşağa kadar olan bölümü teslim ettiler. Şu anda teslim edilen bölgede çalışmalarımız devam ediyor.Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan yolları yapıyoruz. Anamur Belediyesinin sorumluluğunda olan yerleri de Anamur Belediyesi kendisi yapacak.” Diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi