Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
ANAMUR

Anamur’da Saat 09.05'te hayat durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87’nci yıl dönümünde saat 9.05'te Anamur'da zaman durdu.

Anamur’da Saat 09.05'te hayat durdu
Paylaş:

HAVVA ULU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57 yıllık yaşamının sona erdi.  dünyaya gözlerini yumduğu 09.05'te  Anamur'da zaman durdu. Saatlerinde 09.05'i göstermesiyle birlikte tüm Türkiye Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Yollar, caddeler, köprü ve üstgeçitlerde milyonlarca kişi saygı duruşunda bulunarak Atatürk'e minnettarlığını sundu.

Ulu Önder Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. Yılı Anma Programı kapsamında, Cumhuriyet Meydanında  Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni yapıldı.

Çelenk Sunma Törenine Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Anamur Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süreyya Topaloğlu, Kurum Amirleri, Okullar, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende; Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09:05’te sirenlerin çalmaya başlaması ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Müteakiben İstiklal Marşı’nın okunması ile göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi ve çelenk sunma programı sona erdi.

Çelenk sunma programının ardından Anamur Belediyesi Kültür Merkezi Şair Abdülkadir Bulut Salonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Anamur Çözüm Akademi Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Namlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Ardından Anamur Kaymakamı Kemal DURU bir konuşma yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için taşıdığı anlamı ve bıraktığı mirasın önemini vurguladı. Kaymakam Duru, Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetin genç nesiller tarafından aynı kararlılıkla korunması gerektiğini belirterek, O’nu bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti.

Program, öğrenciler tarafından okunan şiirler, sahnelenen gösteriler ve Atatürk’ün hayatını anlatan video sunumu, oratoryo gösterisi ve zeybek ile sona erdi.

 

 

 

 

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ANAMUR Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Minik Kalpler Ata'sını Andı

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet