Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:13
Advert

Yurt dışından alınan telefonların kayıt harcı 20 bin TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harcın 20 bin TL’ye çıkarılmasına karar verdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-07-2023 08:47
Yurt dışından alınan telefonların kayıt harcı 20 bin TL oldu

AKDENİZ POSTASI

Yeni harç miktarı bugünden itibaren geçerli olacak.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı öncesinde bu ücret 6 bin 91 TL’ydi. 2022 sonuna kadar ise 2 bin 732 TL olarak uygulanmıştı. Böylece IMEI harcı 7 ayda 7,3 katına çıkmış oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı’yla da katma değer vergisi (KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.

KDV, devlet bütçesinde önemli bir yer tutuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2022 Aralık Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri Raporu’na göre bütçe gelirlerinin yaklaşık üçte biri KDV’den oluşuyor. Bu bütçedeki en büyük kalem. KDV’den sonraki en önemli iki gelir kaynağını ise özel tüketim vergisi ve gelir vergisi oluşturuyor.

Son dönemde emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emekli edilmesi, işçi ve memur maaşlarına yapılan zamlarla birlikte vergilerde de artış beklenmeye başlamıştı.

Resmi Gazete'de yer alan CB Kararlarıyla

Harçlar %50,

Yolcu beraberi getirilen telefon kullanım harcı 20 bin TL,

Tüketici kredilerinde BSMV %10'dan, %15'e

KDV %20'ye

Şans Oyunları vergisi %10, %14 ve %20

artırıldı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi