Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 02:36
Advert

Yılmaz ‘Geleceğine Sahip Çık Türkiye Buluşmaları’ Etkinliğine Katıldı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Mersin İl Başkanı Durmuş Yılmaz,  Özel Eğitim Federasyonunun Ankara da ‘Geleceğine Sahip Çık’ programına katıldı. 

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-01-2023 10:12
Yılmaz ‘Geleceğine Sahip Çık Türkiye Buluşmaları’ Etkinliğine Katıldı

Havva Ulu/

Ankara Ticaret Odası’nda Özel Eğitim Konfederasyonunun organize ettiği 42 STK’nın imzaladığı ‘Geleceğine Sahip Çık Türkiye Buluşmaları’ etkinliğine katılım sağladı.

Yılmaz, burada hem Federasyon Başkanı ile özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sorunları ve çözümleri ile ilgili Özel eğitim Federasyonu Başkanı  Yunus Kılıç’la iki bir görüşme yaptı, sonrada programı takip etti. Federasyon Başkanı Yunus Kılıç program kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 525 bin özel gereksinimli bireyin olduğunu ifade etti ve; “Nitelikli eğitim herkesin hakkıdır.” Dedi. Özel eğitim alanının bir sektör olmadığını ifade eden Başkan Kılıç; “ Bu alan engelli kardeşlerimizin, özel gereksinimli bireylerimizin, hak gördüğü en önemli eğitim mücadelesinin adıdır.” Dedi. Özel eğitim alması gereken bireylerin sorunlarına dikkat çeken Kılıç, Özel bireyler için hükûmetten asgari ücret talebinde bulundu. Yıllar öncesinde asgari ücrete eşit bir ücret alınırken bugün bu rakamın 5’te bire düştüğüne dikkat çeken Federasyon Başkanı Yunus Kılıç, eğitim hakkı ve fırsat eşitliğinin yakalanmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Kılıç;”Nitelikli eğitim her bireyin hakkıdır.” Dedi. Bunun asla bir ücret talebi olmadığını kaydeden Başkan Kılıç; “Bu, nitelikli eğitime ulaşmak için özel gereksinimli bireylerimizin en doğal hakkı ve talebidir. Geleceğine Sahip Çık programına katılan Türkiye’nin ilk uzay  mühendisi  Turgay Karakaş özel bireylerin eğitiminin önemine dikkat çekti. Karakaş; “yüzde yüz eğitim alması gereken çocuklar, özellikle 0-6 yaş grubunda, en az 50 saat olması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

Yılmaz, hükümetin bu tür programlarda verilen mesajlara büyük önem vermesi gerektiğini belirterek; “Ankara Ticaret Odası’nda Özel Eğitim Konfederasyonunun organize ettiği Özel Eğitim federasyonunun Ankara da ‘Geleceğine Sahip Çık’ programı, gerçekten de özel gereksinim ihtiyaçlı bireylerimiz için önemli mesajlar içerdi. Genel Başkanımız  Yunus Kılıç ve Türkiye’nin ilk Uzay Mühendisi Turgay Karakaş, önemli mesajlar verdi. Verilen mesajların ilgili kurumlar tarafından ciddiye alınarak gereken sorumlulukların ciddi bir biçimde yerine getirilmesini diliyor, bu konuda gayret gösteren hükümet yetkililerimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi