Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 13:06
Advert

'Yılın en iyileri' Toroslar'da buluşacak

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Uluslararası Kafkas Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği 'Yılın En İyileri Programı'na' ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-10-2023 08:33
'Yılın en iyileri' Toroslar'da buluşacak

AKDENİZ POSTASI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Uluslararası Kafkas Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği 'Yılın En İyileri Programı'na' ev sahipliği yapacak. 7 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek program bünyesinde Sadiye Köyü Sosyal Tesis Açılışı, Kafes filmi oyuncularının katılımı ile Kafes özel gösterimi ve Kafkas halk dansları gösterileri yer alacak.
Toroslar Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Uluslararası Kafkas Derneği işbirliğinde düzenlenecek program, 7 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Sadiye Mahallesi’nde sosyal tesis açılışıyla başlayacak. Çerkeslerce kurulan Sadiye Mahallesi’nde kültürlerini yaşatan mahalle sakinleri, açılış programında soydaşlarıyla buluşacak. Başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu ve Fırat Şahin gibi isimlerin yer aldığı “Kafes” filminin özel gösterimi ile devam edecek olan programda, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da yapılacak özel gösterime, filmin yapımcısı Bülent Aydoğan ve oyuncuları da katılacak. Film gösteriminin ardından Azamat Kafkas Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak. Saat 17.15’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde performanslarını sergileyecek olan topluluk, Kafkasya’nın en güzel melodileri ile unutulmaz bir dans gösterisi sunacak.
Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Çerkesleri Toroslar’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çerkesler, yaşayışlarıyla ve kültürleriyle örnek, yiğitlikleri ve kahramanlıklarıyla da destan olmuşlardır. Ana vatanlarından sürgün edilen bu yiğit insanlar, bu kadar sıkıntının, yokluğun içinden gelmişler ve Anadolu’da vatan savunması yapmışlardır. Birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatanda ay yıldızlı al bayrağımızın altında var olmaya devam edecekler. Vatan savunmasında şehit olan, hayatını kaybeden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 7 Ekim Cumartesi günü Toroslarımızda Çerkes kardeşlerimizle birlikte olacağımız etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi de bekliyoruz” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi