Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
30 NİSAN Salı 01:25
Advert

Yenişehir Belediyesinden 51 amatör spor kulübüne 650 bin TL destek

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Yenişehir'de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine 650 bin TL'lik nakdi destekte bulundu.

SPOR
Giriş Tarihi : 25-11-2023 06:37
Yenişehir Belediyesinden 51 amatör spor kulübüne 650 bin TL destek

AKDENİZ POSTASI
Yıl içerisinde amatör spor kulüplerine ulaşım ve malzeme konularında da desteklerini sürdüren Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Törenine; Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu( ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, amatör spor kulüpleri ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve sporcular katıldı.
Amatör spor kulüplerinin başkan ve temsilcileri ile sporcularla nakdi destek töreninden bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, " Hareket ilkemizde en kıymetli yeri aslında amatör branşlara ayırdık. Çünkü amatör branşlar olmazsa olmaz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi belli sportif alanlara yönlendirmeli, onları geleceğe hazırlamalıyız. Onun için amatör kulüplerimiz, amatör branşlar bizim için çok kıymetli. Bunun için de Yenişehir Belediyesi olarak hem tesislerimizle, hem altyapımızla, amatör spor kulüplerimizin daima yanındayız" diye konuştu.
"Yenişehir, sporun gerçekten her branşta başarıların elde edildiği bir kent haline geldi"
Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, amatör branşlara çok önem verdiklerini ifade ederek, "Göreve geldiğimizde yönetim anlayışımızı 6 temel ilke üzerine kurduk. Bu ilkelerimiz birincisi ise 'hareket' ilkesiydi. Hareket dediğimiz ilkemiz, sporu ve sanatı kapsıyordu. Ve biz 'Yenişehir’i kültür, sanat ve sporun başkenti haline getireceğiz' dedik. Bu konuda hayata geçirdiğimiz çalışmalar ses getirdi, Türkiye'de ve Avrupa'da önemli başarılar elde ettik. Hareket ilkemizde en kıymetli yeri aslında amatör branşlara ayırdık. Çünkü amatör branşlar olmazsa olmaz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi belli sportif alanlara yönlendirmeli, onları geleceğe hazırlamalıyız. Onun için amatör kulüplerimiz, amatör branşlar bizim için çok kıymetli. Bunun için de Yenişehir Belediyesi olarak hem tesislerimizle, hem altyapımızla, amatör spor kulüplerimizin daima yanındayız. Üretmeye, çocuklarımızı sporda tutmaya ve her branşa destek vermeye çalışıyoruz. Yol açan, yol gösteren, altyapı sağlayan, o işin yapılmasına olanak sağlayan bir anlayışla yürüyoruz" dedi.
Yenişehir'in sporun her branşında başarıların elde edildiği bir kent haline geldiğini kaydeden Başkan Özyiğit, "Çok kıymetli çocuklarımız voleybolda Türkiye’de şampiyon oldular. ÇBK kadın basketbol takımımızla Avrupa ikinciliğini elde ettik. Cumhuriyet tarihinde Anadolu’dan bir takımın gidip profesyonel bir branşta Avrupa’da final oynamışlığı yok. Değil Mersin, hiçbir Anadolu kulübünün böyle bir başarısı yok. Bu büyük bir başarı. Gerçekten keşke birinci olsaydık. Avrupa şampiyonu olsaydık. Ama ikinci olunabildi. Ben orada da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama oranın beni en çok ilgilendiren tarafı, altyapısında olan 500 kadar basketbol sporuna gönül vermiş çocuk, genç arkadaşlarımız. Şu özelliğimiz var. Her Kadın basketboluna, her yaş grubuna sporcu veren tek kulüp şuanda Türkiye’de. Bu kıymetli bir iş. Voleybolda da bakıyoruz ki, bizim Yenişehir’imiz var. Pirireis İlköğretim Okulumuz gidiyor, Türkiye birincisi oluyor. Bütün bunlarda Yenişehir Belediyemizin eli var. İki yıl üst üste Avrupa Triatlon Kupası'nı Mersin'e getirdik. Futbol konusunda kulüplerimizin de bir talebi var. Futbol için nizami bir sahamız yok. Biz bunu araştırdık. Yapabilmek için talepte de bulunduk. Şu anda sporu çok seven bir valimiz var. Gerçekten üretime, gençliğe ve spora katkı sunmak adına çok büyük özveri ile çalışan Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan bu konuda destek olur. Biz de yapmaya hazırız. Yani Yenişehir Belediyemiz çok şükür altından kalkabilecek ekonomik gücü olan bir yapıya sahip. Birlikte üreterek, birlikte iş geliştirerek başarabiliriz" şeklinde konuştu.
"Spor adına her geldiğimizde her zaman kucaklarını açtılar"
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in daima yanlarında olduğunu belirten ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise "Yenişehir Belediye Başkanımız amatör sporun hep yanında oldu, hep destek oldu. Süregelen bu süreçte pandemiden sonra nakdi yardıma döndü. Daha önce malzeme yardımı yapılıyordu. Ben sizler adına, sporcularımız adına, kulüplerimiz adına kendisine duyarlılığından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerek Mersin'imizin, gerekse Yenişehir’in tanıtımı açısından, sevgili başkanımızın yaptığı etkinlikler var. Triatlon olsun, satranç olsun. Bunlar Mersin'imiz adına, Yenişehir’imiz adına güzel şeyler. Ben sevgili başkanıma özellikle teşekkür ediyorum. Hep yanımızda oldu. Amatör spordan desteklerini hiç esirgemedi. Bu desteklerde artarak devam edeceğine inanıyorum. Hiçbir zaman bizi kırmadı, boş göndermediler. Spor adına her geldiğimizde her zaman kucaklarını açtılar, kapılarını açtılar. Yenişehir’de futbol sahası yok. Yenişehir’de de bir futbol sahası yapın. Başkanımızdan bunu kulüplerimiz adına, sporcularımız adına rica ediyorum. Katkı ve destekleriniz için bir kere daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi