Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:33
Advert

Vali Pehlivan 'Fikir Otobüsü' ödül törenine katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ana iş birliği çerçevesinde, Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilen 'Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması' 2023 dönemi ödül törenine katıldı.

MERSİN
Giriş Tarihi : 21-09-2023 08:38
Vali Pehlivan 'Fikir Otobüsü' ödül törenine katıldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ana iş birliği çerçevesinde, Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilen 'Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması' 2023 dönemi ödül törenine katıldı.
Vali Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, Mersin'de geçen yıl göreve başladığı günlerde 'Fikir Otobüsü Projesi’nden haberdar olduğunu ve projeleri değerlendirme etkinliklerine katıldığını hatırlattı. O programda jürilik görevi de yaparak, her biri birbiri kadar kıymetli ve özenle hazırlanmış 6 proje hakkında değerlendirme yaptığını kaydeden Vali Pehlivan, "Dereceye giren projeler başta olmak üzere bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu sene de düzenlenen yarışmalara, 600 civarında proje katılımının olması hepimizi çok memnun etti. 600 projeden son 6’ya kalan projeler hakkında tekrar jürilik yaptık ve 1. olan proje ulusal düzeyde birincilik aldı. Bu proje, Avrupa'da da takdirle karşılanarak dereceye girdi ve ödüle layık görüldü" dedi.
"Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle 'Türkiye Yüzyılı'na, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Bu adımları atarken diyoruz ki; her alanda var olmak istiyoruz ve var olacağız" diyerek konuşmasını sürdüren Vali Pehlivan, "Yüzyıl önceyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Milli Mücadeleyi, Kurtuluş Savaşını, kahraman ecdadımızı milletçe her daim hatırımızda tutuyor, cumhuriyetin ilanı ile birlikte konulan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda bugün geldiğimiz noktada fikir ve proje üreterek, eser ortaya koyarak ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Teknofest’e ev sahipliği yapmaya talip olduk"
Gençlere inandıkları ve güvendiklerini belirten Vali Pehlivan, şöyle devam etti; "Bu başarılar inancın, çabanın ve çalışmanın somut göstergeleridir. Ürettikçe bütün gençlerimizin özgüveni artacak. Başardıkça da sadece bilimde ve teknolojide değil, uluslararası düzeyde yer eden projelerle ekonomide, sanatta, kültürde, sporda başarılar daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürümemize vesile olacaktır. Başarı yolunun taşlarını hep beraber döşeyeceğiz ve gelecek nesillere de daha güçlü bir Türkiye'yi emanet edeceğiz. Bu şekilde de vatanımıza olan borcumuzu ödemiş olacağız. Yarışmalara katılım sağlayarak proje üreten gençler ve onları yetiştiren öğretmenler bizim gözümüzde birincidir. Ulusal düzeyde marka haline gelen 'Fikir Otobüsü' projesi artık uluslararası bir marka haline geliyor. Önümüzdeki yıl daha fazla katılım olacaktır. Mersin olarak Teknofest’e ev sahipliği yapmaya talip olduk. Talip olmamıza en büyük gerekçe de öğrencilerimizin öğretmenleri ile birlikte ürettikleri projelerdir. Değişik başlıklar altında 2-3 yıl içinde 100 bine yakın proje üretmiş durumdayız. Teknofest’e en çok proje götüren illerin başında geliyoruz."
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise proje ile gençlerin kendilerini ifade etme, fikirleriyle ülkenin geleceğinde pay sahibi olma fırsatını yakaladıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Vali Pehlivan ve törene katılanlar tarafından, 'Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi