Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 07:50
Advert

Vali Pehlivan: "bin 95 sınıflı 50 okulun inşaatı tamamlanarak hizmete alınacak"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de şu anda bin 978 sınıflı 104 okul yapım projesinin devam ettiğini dile getirerek, "Bu okul yapım çalışmalarında 7 okulumuzu tamamladık, 49 okulumuzun da inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-08-2023 06:14
Vali Pehlivan:

NUH AKKUŞ

23 okulumuz ihale aşamasında, 25 okulumuzun da ihale öncesi proje ve benzeri hazırlıkları devam ediyor. Bu okul inşaatlarımız da tamamlandığında toplam bin 95 snıflı 50 okulumuz eğitim öğretim hizmetlerine sunulmuş olacaktır" diye konuştu.
Vali Pehlivan, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte inşaatları devam eden okullarda incelemelerde bulundu. Okulları tek tek gezen Pehlivan, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, Mersin'de 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Okullarda bir yandan inşaat bir yandan da bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Pehlivan, "Mersin ilimiz genelinde bin 110 devlet, 284’ü özel olmak üzere toplam bin 394 okulumuz var. Bu okullarımızda yaklaşık 420 bin öğrencimiz eğitim-öğretim alıyor ve 30 bine yakın öğretmenimiz görev yapıyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde okul binalarımız etkilendi. Öncesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızda sürekli tarama çalışmaları yapıyorduk. Her yıl 10-15 civarında okulumuzu ya güçlendirme ya da yık yap tekniğiyle veya yeni okul yapmak suretiyle eğitim öğretime sağlam bir şekilde sunuyoruz. Depremle birlikte bu genel uygulamamızı daha da detaylandırdık. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle ve 588 okulumuzda analiz çalışması, deprem testi, performans çalışması yaptık. Bunun neticesinde de toplam bin 829 sınıftan oluşan 88 okulumuzu boşaltmak zorunda kaldık. Bin 108 sınıftan oluşan 63 okulumuzun da yıkılmasına karar verildi.
Toplamda da 50 bin öğrencimizi başka okullara almak, başka okullarda eğitim öğretime devam ettirmek durumunda kaldık. Buradaki amacımız hiçbir öğrencimizi riske atmadan eğitim öğretimlerine devam ettirmek oldu. Okullarımızda, İlçelerimizin hemen hemen tamamında tekli eğitim uygulanıyor iken deprem nedeniyle yıllar sonra yeniden ikili öğretime geçmek durumunda kaldık. Başta velilerimiz, öğrencilerimiz olmak üzere okulda öğretmenlerimiz, idarecilerimiz gerekli özveriyi göstermek durumunda kaldı" diye konuştu.

"50 okulumuz eğitim-öğretim hizmetine sunulacak"
Yapılan çalışmalar sonucunda eğitim-öğretim yılının ilk yarısında bir rahatlama olacağını belirten Pehlivan, "Nitekim şu anda İlimiz genelinde bin 978 sınıflı 104 okul yapım projemiz devam ediyor. Bu okul yapım çalışmalarında 7 okulumuzu tamamladık, 49 okulumuzun da inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. 23 okulumuz ihale aşamasında, 25 okulumuzun da ihale öncesi proje ve benzeri hazırlıkları devam ediyor. Bu okullarımız içerisinden 573 sınıflı 24 okulumuzu 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başına eylül ekim ayına yetiştiriyoruz. Hemen akabinde de 522 sınıflı 26 okulumuzu 2024 yılı şubat ayında hizmete alıyoruz. Bu okul inşaatlarımız da tamamlandığında toplam bin 95 sınflı 50 okulumuz eğitim öğretim hizmetlerine sunulmuş olacaktır. İlimiz genelinde toplam sınıf sayımız 16 bin 171 ve bu Eylül, Şubat döneminde bin 95 sınıf daha yapmak suretiyle deprem sonrası oluşan sıkışıklığı da gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

"İl olarak 25 bin depremzede öğrencimizi ağırladık"
2024-2025 eğitim öğretim sezonunda da gerek güçlendirmeler gerek okul yapımlarıyla birlikte okullardaki sıkışıklığın tamamına yakınını da gidermeyi planladıklarının altını çizen Pehlivan, "Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın kaynak desteği çok önemli. Bu vesileyle başta Bakanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımızın ilgili birimlerine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İlimizde de Valilik olarak, YİKOB olarak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarımızla birlikte hummalı bir şekilde 7/24 bu konunun takipçisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde deprem döneminde büyük bir dayanışma örneği ortaya konuldu. Her alanda olduğu gibi eğitim alanı da bunlardan birisiydi. Biz de İl olarak yaklaşık 25 bin öğrenci ağırladık. Bu öğrencilerin bir kısmı bu dönemde gene bizim misafirimiz olacak. Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyecek şekilde tedbirlerimizi alıyoruz. Belki burada yaşayacağımız sıkıntı ikili eğitim ama onu da idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretiyle, velilerimizin anlayışıyla, öğrencilerimizin gayreti ve çabasıyla hep birlikte bizlerin de 7/24 takibiyle hep birlikte bu süreci inşallah en etkin şekilde, en verimli şekilde neticelendireceğiz. Şu an tatilde olan öğrencilerimize öncelikle iyi tatiller ve gelecek ay başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi