Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:26
Advert

Vali Pehlivan: "Ashab-ı Kehf'i daha güzel ve cazip hale getirmek için gerekli çalışmalar gerçekleştirilecektir"

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Ashab-ı Kehf'i ziyaret eden ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'in en çok ziyaret edilen yerlerinden birinin Ashab-ı Kehf olduğuna dikkat çekerek, "Daha güzel ve cazip hale getirmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli düzenleme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecektir" dedi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 06-03-2024 07:38
Vali Pehlivan:

AKDENİZ POSTASI
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki heyet, Tarsus ilçesinde bulunan Ashab-ı Kehf ‘i ziyaret etti. Dedeler Köyü’nde yer alan Ashabı Kehf Makamı Şerifleri Zaviye ve Hangah Vakfı adına kayıtlı Ashab-ı Kehf Mağarasını ziyaret eden Vali Pehlivan, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve yetkililerden mevcut durum ve ihtiyaç duyulan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Mağaranın mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, “Yedi Uyurlar rivayetinin gerçekleştiği Ashab-ı Kehf Mağarası, ilimizde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Bu bağlamda önemli bir inanç turizm merkezi özelliği taşımaktadır. Bu alanı daha güzel ve cazip hale getirmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli düzenleme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecektir. Saha ziyaretimizde, Vakıflar Bölge Müdürümüz ve ilgili teknik ekibimizle birlikte yerine getirilecek çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptık” ifadelerine yer verdi.
Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Adana Vakıflar Bölge Müdür Vekili Metin Evsen ve Dedeler Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz eşlik etti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi