Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:54
Advert

Ustalar liseden mezun oldu, çocuklarıyla üniversite sınavına girecek

Ustalar ve kalfalara fark derslerini vererek meslek lisesi diploması almalarının önünün açılması, esnafların mesleki eğitim merkezlerine ilgisini attırdı. Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi'nden mezun olup lise diploması alan bazı esnaflar, çocuklarıyla sınava girip onlara hem destek hem de örnek olmak istiyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-06-2023 05:18
Ustalar liseden mezun oldu, çocuklarıyla üniversite sınavına girecek

AKDENİZ POSTASI
Mersin'in Erdemli ilçesindeki mesleki eğitim merkezinde bu yıl 199 öğrenci, Ahilik yemini de ederek mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Lise diploması almaya hak kazanan esnafların bazıları hem topluma örnek hem de çocuklarına destek olmak için üniversite sınavına gireceklerini dile getirdi.
47 yaşındaki mobilyacı İbret Gücüş, çıraklık okuluna yazılan ilk öğrencilerden olduğunu, usta öğreticiliğe kadar geldiğini belirterek, 15'ten fazla usta yetiştirdiğini ancak lise diploması olmadığı için hayalini kurduğu üniversiteye gidemediğini belirtti. Diplomaya bugün hak kazanıp en az 2 yıllık bir üniversiteye gitmeyi hedeflediğini dile getiren Gücüş, "2000 yılından beri Erdemli'de mobilya esnaflığı ile uğraşmaktayım. 1987 yılında ilkokuldan çıktıktan sonra 1991 yılında Türkiye genelinde çıraklık okullarının açılmasından dolayı Erdemli'de de 1991 yılında açılan okula gidip kaydımızı yaptırdık. 1995 yılında kalfalık belgesini aldık, 2000 yılında ustalık belgesini aldık, 2005 yılında da usta öğreticilik belgesini aldık. Yanımızda da ustalar yetiştirmeye hak kazandık. Geçen yıl da varmış ama bizim haberimiz olmadı. Bu yıl öğrendik usta öğretici belgesi olanların, öğrencilerin lise diploması alması için telafi derslerine girerek lise diploması verildiğini. Eylül ayında kaydımızı yaptırdık, okulumuzu bu yıl başarıyla tamamladık. Meslek lisesi diploması almaya hak kazandık. Lise diplomamızı aldık. Bu benim içimde bir uhdeydi. İlkokulda da başarılı olmama rağmen imkansızlıktan okuyamadım. Şimdi hedefim üniversite sınavına girip, 2 yıllık bir üniversiteyi bitirmek" dedi.

Üniversite sınavına kızıyla birlikte girecek
Lise diploması almaya hak kazanan Durmuş Ali Çevik de, "Okudum sınavlara girdim, çok şükür bugün mezun olduk, liseyi bitirdik. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavına kızım Zeynep ile beraber hazırlandım, sınava yazıldım. Hafta sonu sınavlara kızım ile birlikte gireceğim. Okumak içimde bir uhdeydi. Babam beni okutamadı garibanlıktan dolayı. Babam acaba benden daha mı fazla yapar, yoksa ben babamdan daha düşük not alır mıyım diye, kızım çalışsın diye ben de sınava onunla beraber giriyorum" diye konuştu.
Zeynep Çevik ise, "Çok değişik bir duygu cidden. Bu süreçte babamın yanında oldum, olmaya da devam ediyorum. Bakalım inşallah üniversite sınavında benden yüksek not çekmez. Sınavda herkese başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Bakanlığımızın son zamanlarda mesleki eğitimle ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. Özellikle istihdama yönelik esnaflarımızın ara eleman sıkıntılarını bu şekilde çözmüş oluyoruz. Bugün okulumuzda 199 öğrencimiz mezun oluyor. Mezun olan öğrencilerimiz hem lise mezunu, hem işletme kayıt belgeleri ile iş yeri açabilmelerini sağlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.
Program, başarılı öğrencilere Kaymakam Aydın Tetikoğlu, Erdemli MESEM Müdürü Hüseyin Kurt ve oda başkanlarının plaket takdimi ve kep töreni ile sona erdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi