Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Türkiye-Belçika Zirvesi Brüksel’de! Terörle mücadele, vize ve göç masada

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye-Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti. 19-21 Ekim tarihlerini kapsayan ziyaret kapsamında terörle mücadele, adli ve polis iş birliği, vize ve göç konuları ele alınacak.ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Belçika arasındaki Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı’na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 19-21 Ekim 2026 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarda bulunacak. Gündemde güvenlik ve adli iş birliği var Toplantıda Türkiye ile Belçika arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, adli ve polis iş birliği, konsolosluk hizmetleri, vize ve göç konuları değerlendirilecek. Görüşmelerde ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. Belçika tarafını toplantıda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prévot, İçişleri Bakanı Bernard Quintin, Adalet Bakanı Annelies Verlinden ile İltica ve Göç Bakanı Anneleen Van Bossuyt temsil edecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Brüksel ziyareti kapsamında NATO ve Avrupa Birliği’nden üst düzey yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanırken, temasların, Türkiye’nin uluslararası ilişkileri ve güvenlik başlıklarındaki diplomatik görüşmelerinin bir parçası olması bekleniyor. Hatırlanacağı gibi, Türkiye-Belçika bakanlar toplantısının önceki turu 2016 yılında Ankara’da gerçekleştirilmişti.

Türkiye-Belçika Zirvesi Brüksel’de! Terörle mücadele, vize ve göç masada
Paylaş:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye-Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti. 19-21 Ekim tarihlerini kapsayan ziyaret kapsamında terörle mücadele, adli ve polis iş birliği, vize ve göç konuları ele alınacak.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Belçika arasındaki Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı’na ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 19-21 Ekim 2026 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Gündemde güvenlik ve adli iş birliği var

Toplantıda Türkiye ile Belçika arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, adli ve polis iş birliği, konsolosluk hizmetleri, vize ve göç konuları değerlendirilecek. Görüşmelerde ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Belçika tarafını toplantıda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prévot, İçişleri Bakanı Bernard Quintin, Adalet Bakanı Annelies Verlinden ile İltica ve Göç Bakanı Anneleen Van Bossuyt temsil edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Brüksel ziyareti kapsamında NATO ve Avrupa Birliği’nden üst düzey yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanırken, temasların, Türkiye’nin uluslararası ilişkileri ve güvenlik başlıklarındaki diplomatik görüşmelerinin bir parçası olması bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi, Türkiye-Belçika bakanlar toplantısının önceki turu 2016 yılında Ankara’da gerçekleştirilmişti.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet