Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:55
Advert

Tuğrul, “Anamur’da üretimde Multigrow ile iddialıyız”

İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Danışmanı ve Tuğrul Tarım işletme sahibi  Ziraat Mühendisi Alper Tahir Tuğrul, Anamurlu çiftçilerin yüzünü güldürecek olan Multigrow’un bayiliğini aldı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 25-10-2022 12:29
Tuğrul, “Anamur’da üretimde Multigrow ile iddialıyız”

Havva Ulu/

Targisan Firmasının sahibi Ender Eryılmaz ile anlaşan Tuğrul, Anamurlu üreticilerin yüzünü güldürecek olan Multigrow Organik Gübre bu ürüne Tuğrul Tarım işyerinden ulaşabileceklerini ifade etti.

Multigrow Organik Gübre ile üretimdeki kalitede iddialı olduklarını ifade eden Tuğrul Tarım İşletme Sahibi Alper Tahir Tuğrul, “Tuğrul Tarım ile  Anamur’da  Çilek ve Muz Üreticilerimizin Yüzü Gülecek  Multigrow Adlı Ürünün Bayiliğini Aldık. Ve İddia Ediyoruz ki Çilekte Dönüme 1 Hafta Arayla 0,5 Litre İki Uygulama Yapın Eğer 15 Gün İçinde Fayda Etmedi Derseniz Paranızı Geri İade Ederiz Bu Kadar Net.”

Gazetemize Multigrow Organik Gübre  hakkında bilgi veren Firma sahibi Ender Eryılmaz,” Öncelikle tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli sezonlar dilerim. 1967 doğumlu aslen Burdur/Bucak'lı iş insanıyım. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir süre eğitim gördükten sonra genç yaşlarda ticaret ve iş hayatına adımımı attım. Tarım sektörünün dinamik ve ülke ekonomimiz içinde son derece stratejik bir yeri olduğunun bilinci içerisinde yaklaşık 20 yıldır bir fiil bu sektörün bir paydaşıyım. Bu bilinç doğrultusunda fikri temelleri 10 yıllık bir birikime dayanan Targisan Tarım Gübre ve İlaç San. Ltd. Şti.'nin kurucusuyum. Şirketimiz faaliyetlerine yıllar süren araştırma ve geliştirme süreci sonunda modern ve teknolojik imkanlardan yararlanarak 2020 yılında Multigrow bitkisel menşeli sıvı organik gübresini çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ülke tarımıyla buluşturmuştur. Temel misyonumuz, Türkiye tarımında farklı ve dünya standartlarında güncel metodlarla katma değer yaratmak üzerinedir. Özelikle yoğun pestisit ve kimyasal gübre kullanımı sonucu gittikçe çoraklaşan topraklarımızın ihtiyaç duyduğu organik madde düzeyini geri kazandırmak ürünlerimizin ve elbette firmamızın temel gayesidir. Tarımsal üretimin her noktasında, deneyimli ve genç üreticilerimizin yanındayız.

Multigrow Nedir ?       

Multigrow; 5 yıllık araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda fermentasyon yöntemi ile tamamen belirli fiziki koşullar altında üretilen yeni ve teknolojik bir bitkisel menşeli sıvı organik gübredir.

Nihai ürün elde edilene kadar; karıştırma,dinlendirme, laboratuvar kontrolü ve aktarma aşamalarından, otomatik dolum ve paketleme işlemine kadar detaylı ve kontrollü bir üretim süreci takip edilir. Bu şekilde tüm ürünlerimiz, aynı standartta ve kalitede siz değerli üreticilerimizin sorunlarına çözüm olmak amacıyla üretilmiş olur.

Multigrow’un Çalışma Mekanizması

Multigrow benzersiz üretim tekniği ile ilk etkisini toprak florasını zenginleştirerek başlar. Ürün içeriğindeki organik maddeler, topraktaki mikroorganizmalar için besi ortamı oluşturur ve kolonileşme artar.  Toprağın oluşum itibariyle canlı bir yapıda olmasına karşın kimyasal gübrelemelerden ve yoğun zirai ilaç kullanımından kaynaklı olarak azalan ve gittikçe çoraklaşmasına sebep olan yararlı mikroorganizma varlığının artışı, Multigrow’un toprakta besi ortamı oluşturması ile desteklenir. Artan popülasyon bitki sağlığını birtakım kimyasal değişim ve tepkimeler ile olumlu yönde etkiler. Bu doğrultuda

Faydalı mikroorganizmalar; atmosferdeki azotu(N) bitki köklerinde koloni oluşturarak amonyuma dönüştürerek fikse ederler.

Faydalı mikroorganizmalar; farklı organik asitler üreterek fosfatın çözünmesini sağlayarak bitkinin alabileceği forma dönüştürür.

Faydalı mikroorganizmalar; topraktan makro ve mikro elementlerin alımını kolaylaştırarak, kalsiyumu çözüp fitohormonları üretirler.

Multigrow uygulaması sonrası artan faydalı mikroorganizma faaliyetleri sonucu toprakta birikmiş kimyasallar parçalanır ve toprak canlanır. Bu sayede kimyasal gübrelerin verimliliği artar.

Abiyotik streslere karşı bitkinin korunmasında yardımcı olur.

Bitkinin büyümesine yardımcı olup verim ve kalite artışına etkisi vardır.

Kullanıldığı ürünün raf ömrünü uzatmaya ve aromasını arttırmaya yardımcı olur.

Multigrow içeriğindeki özel formülasyonu sayesinde, yapraktan(üstten) uygulama yöntemi yapıldığında bitkinin yapraklarını ince bir tabaka gibi sararak bitkinin korunmasında yardımcı olur.

Multigrow; zenginleştirdiği yararlı bakterilerden oluşan toprak florası sayesinde, topraktaki zararlı bakterileri baskılayıcı destek sağlayıp, bitkilerde görülen bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı bağışıklığı ve direnci güçlendirir.” İfade etti.

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi