Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 11:41
Advert

Toroslar'ın gençleri Anıtkabir'i ziyaret etti

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılı anısına 100 genç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-10-2023 11:58
Toroslar'ın gençleri Anıtkabir'i ziyaret etti

AKDENİZ POSTASI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılı anısına 100 genç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Başkan Yılmaz, Cumhuriyetin 100. Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde Toroslar ilçesinde eğitim gören 100 öğrenciyi ve öğretmenlerini Ankara’da ağırlayarak, Anıtkabir'de gençlerle birlikte Türk bayrağı açtı.
Öğrenciler Başkan Yılmaz ile birlikte Anıtkabir’deki aslanlı yolda yürüyerek, saygı duruşunun ardından Atatürk’ün mozolesine karanfil bıraktı. Aralarında ilk kez Anıtkabir’i gören gençler ile birlikte, duygulu anların yaşandığı Anıtkabir ve müze ziyaretinde gençlerle sohbet eden Yılmaz, Atatürk’ün mirasına ve Cumhuriyet’in değerlerine bağlılıklarını bir kez daha yineledi.
“Cumhuriyetimiz hep 18 yaşında"
Cumhuriyetin 100. yılında Toroslardan 100 genç ile Anıtkabir’de olmaktan duyduğu gururu anlatan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşımızda, vatanımızın kurtarılmasında emeği geçen, can veren, kan veren, alın teri akıtan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimiz hep gençtir ve 18 yaşındadır. Allah’ın izniyle hep beraber, gençlerimizin elinde yüz yıllar boyunca da ilelebet payidar olacaktır, güçlenecektir, kuvvetlenecektir. Toroslarımızın değişik okullarından aramızda bulunan tüm öğrencilerimize, gençlerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz bizi yetiştirdi ve göreve geldik. Biz de gençlerimize bu sancağı bir gün mutlaka devir edeceğiz. Onların, vatanlarını, milletlerini ve devletlerini seven başarılı gençler olmaları bizleri daha çok gururlandırıyor. Ve geleceğe ilişkin umutlarımızı daha da artırıyor. Buraya katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Çok gururluyuz. Başkanımıza teşekkür ederiz"
Öğrenciler ise Atatürk’e sevgi, saygı ve minnetlerini sunmak üzere gerçekleştirdikleri bu ziyaretten duydukları mutluluğu ve gururu ifade ederek, kendileri için programı hazırlayan Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler. Atatürk'ün kalplerinde daima payidar kalacağını belirten gençler Cumhuriyetin 100.yılını kutlayarak, “Anıtkabir’e ilk defa gelen arkadaşlarımız var. Her geldiğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Her Türk gencinin görmesi gereken bir yer. Gözlerimiz doldu, yüreklerimiz sıcacık oldu. Herkesin bu şerefli ziyareti gerçekleştirmesini diliyoruz. Çok gururluyuz" ifadelerini kullandılar.
Program çerçevesinde öğrenciler Anıtkabir ziyareti sonrası Başkan Yılmaz ile birlikte Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele yıllarını anlatan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni (1. TBMM) ve Atatürk'ün kişisel eşyalarının sergilendiği Cumhuriyet Müzesi’ni de (2. TBMM) ziyaret etti.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi