Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:52
Advert

Toroslar Belediyesi 4. 'Sıfır Atık' belgesini aldı

Sıfır atık projesiyle 4’üncü belgesini alan ve Sıfır Atık Zirvesi ile Mersin’de çevre hareketine imza atan Toroslar Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

MERSİN
Giriş Tarihi : 26-01-2024 16:09
Toroslar Belediyesi 4. 'Sıfır Atık' belgesini aldı

AKDENİZ POSTASI

Sıfır atık projesiyle 4’üncü belgesini alan ve Sıfır Atık Zirvesi ile Mersin’de çevre hareketine imza atan Toroslar Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.
Hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kuran Toroslar Belediyesi, Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı ve Kompost Gübre Yapım Ünitesini hayata geçirdi. 'Sokakta geri dönüşüm var' sloganıyla gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bu atıkların geri kazanımı koordineli bir şekilde sağlanırken, ilçede projenin yürütüleceği pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi, Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu ve Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.
Kompost gübre yapım ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretimi gerçekleştiren belediye, bünyesinde oluşan tehlikeli atıklar (kartuş, toner, florasan, ampul, elektrikli ve elektronik vb. araç gereçler) ile makine ikmal atölyelerinde araç bakım ve onarım esnasında çıkan hava, yağ ve mazot filtreleri, madeni yağları ve kontamine olmuş boya kutularını geçici depolama alanında muhafaza ediyor. Ardından atıklar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iznine sahip lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.

Bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde eğitimler veriliyor
Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulmasına yönelik bilgilendirme çalışmaları da gerçekleştiren belediye, ilçedeki okullarda atık yönetimi konusunda eğitimler verdi. Tarımla uğraşan ve üreten kadın çiftçilere ise kompost gübre hediye edildi.
Ülke genelinde çevre ve atık projelerinin yürütüldüğü 'Entegre Çevre Bilgi Sistemi' içerisinde yer alan 'Sıfır Atık Bilgi Sistemine' Toroslar Belediyesi tarafından kayıt oluşturulurken, atıklara ait veri girişi ve atık beyanları da düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

“Çevreyi korumak en büyük görevimiz”
Çevreye duyarlı bir nesil için çevre çalışmalarına önem verdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Yaşadığımız bu güzel kente gözümüz gibi bakmamız lazım. Sıfır atık konusunda yaptığımız başarılı çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 'Sıfır Atık' Yönetmeliğince değerlendirildi ve 4’üncü sıfır atık belgemizi aldık. Sıfır atık faaliyetlerimiz, çevreye olan sorumluluğumuzun ve hassasiyetimizin de bir göstergesi. İlçemizde 'Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürmenin ve Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi