Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
05 MAYIS Pazar 18:42
Advert

Toroslar Akademi Eğitim Merkezi açıldı

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde, lise ve üniversiteye hazırlanan gençlere deneyimli eğitim kadrosuyla hizmet verecek olan Toroslar Akademi Eğitim Merkezi törenle açıldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-09-2023 06:43
Toroslar Akademi Eğitim Merkezi açıldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde, lise ve üniversiteye hazırlanan gençlere deneyimli eğitim kadrosuyla hizmet verecek olan Toroslar Akademi Eğitim Merkezi törenle açıldı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerin ücretsiz destekleme kurslarına katıldığı merkezde, 570 genç ders başı yaptı. Sağlık Mahallesi’nde hizmet veren Toroslar Akademi Merkezinin açılışında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitimi önemsediklerini söyledi.
Toroslar Akademi Merkezi ile lise ve üniversiteye hazırlık maratonunda öğrenci ve ailelerinin yanında olduklarını kaydeden Yılmaz, gençlere seslenerek, “Sevgili gençler, bizler sizleri çok seviyoruz. Bizim çocuklarımız olduğunuz için geçmişimiz ve geleceğimiz olduğunuz için çok seviyoruz. Herkes bu sıralardan geçti. Çok şükür ki devletimiz, milletimiz, ailemiz bizlere fırsat sundu. Büyüttüler, okullarda eğitim verdiler, korudular, kolladılar ve bugünlere geldik. Sizler de inşallah eğitiminizi alacaksınız ve büyüyeceksiniz. Toplumumuz, sizlere yatırım yapıyor. Sizlerin güçlü ve eğitimli olmanızı istiyor. Biz de burada bunu amaçlıyoruz. Hem eğitimde eşitliği sağlamak adına hem de lise ve üniversite sınavında başarılı olmanız için Toroslar Akademi Eğitim Merkezimizi kurduk” dedi.

"Gücümüzü gençlerimizden alıyoruz"
“Gençlerimizdeki bu enerji ve güç hepimize yansıyor” diyen Başkan Yılmaz; “Biz, gücümüzü geleceğimiz olan siz gençlerimizden alıyoruz. Akademi merkezimizin hayata geçmesinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğretmenlerime, bu güzelliği bizlerle paylaşan gençlerimize ve hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Toroslar Akademi Merkezimiz ve yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Bir ve beraber olacağız. Hep beraber güzel yarınlara emin adımlarla ulaşacağız inşallah" diye konuştu.
Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Toroslar Akademi Eğitim Merkezi dualarla açıldı. Yılmaz, sınıfları tek tek gezerek kazanmak istedikleri bölümler ve kariyer hedefleriyle ilgili öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrenciler de eğitimlerine yaptığı katkılarından dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Gençlere çok çalışmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiği tavsiyesinde de bulunan Yılmaz; “Hepiniz, bizler için çok kıymetlisiniz. Başarınıza katkımız olursa bizler de mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.
Alanında uzman eğitim kadrosunun görev yaptığı merkezde öğrenciler, uygulamalı test çözme tekniklerinin yanı sıra deneme sınavları ile kendilerini ölçme imkanı buluyor. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinden de faydalanan öğrenciler, derslerin ardından koçluk sistemi eşliğinde etüt çalışmalarına da katılıyor.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi