Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 00:48
Advert

Tarhan, Mezitli'yi yabancı yatırımcılara anlattı

 Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan hızla gelişen Mezitli’yi yabancı yatırımcılara anlattı.

MERSİN
Giriş Tarihi : 04-10-2023 08:37
Tarhan, Mezitli'yi yabancı yatırımcılara anlattı

AKDENİZ POSTASI

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan hızla gelişen Mezitli’yi yabancı yatırımcılara anlattı. Yurtdışında Rusça yayın yapan bir sosyal medya kanalı ile röportaj gerçekleştiren Başkan Tarhan, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Tarhan ayrıca Mezitli’ye ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

"Eğitim ve ekonomik düzeyi yüksek bir ilçeyiz"
Türkiye’ye yurt dışından gelenlerin en fazla tercih ettiği ilçelerden birinin Mezitli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli diğer ilçelere göre çok farklılık arz eden, insanların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğü şirin bir ilçedir. Geçmişte 6 farklı belediye birleşerek, büyük bir ilçe oldu. Şu anda 226 bin nüfusa sahip, bir tarafında Akdeniz kıyısı diğer tarafında ise yarım saat uzaklıktaki Toros Dağları bulunmakta. 15 kilometre deniz sahilimiz var ve yılın her günü denize girilebiliyor. En büyük farkı ise konutlarla deniz arasında trafik yolu bulunmamasıdır. Sahillerimizde sadece yürüyüş yolu ve bisiklet yolu var. Kıyı bölgelerimizde daha sakin bir ortam var ve bundan kaynaklı da insanlarımız rahat bir şekilde denize girebiliyorlar. Eğitim ve ekonomik düzeyi yüksek bir ilçeyiz. Mezitli halkı çevreye ve yeşile çok duyarlılar ve sakinliği seven bir toplumumuz var” şeklinde konuştu.

"İnşaat ruhsatı her geçen gün artıyor"
Mezitli’deki inşaat sektörünün hareketli olduğunu dile getiren ve yabancıların ruhsat alım başvuruları hakkında bilgi veren Tarhan, “Mezitli’de özgür bir yaşam var. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız çok misafirperver. Vatandaşlık alan yabancı uyruklular ilçemizde iş yeri açıyorlar. Mezitli’de 350 civarında yabancıların açmış olduğu işyeri var. Bunlara 'işyeri açmayın' deme lüksümüz yok. Yasalara göre Türk vatandaşı olan veya çalışma izni olanlara biz müdahale edemiyoruz. Daha çok kafeterya, gıda ve benzeri iş kolları üzerinde faaliyet gösteriyorlar. İnşaat ruhsatı her geçen gün daha da artıyor. Geçen yıl 260 tane ruhsat verdik. Bu sene de şu ana kadar 100 ruhsat vermiş durumdayız. Toplam 215 başvuru bulunmakta. Yılbaşına kadar bu sayının 300’u bulacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de bu çok önemli bir olay. Bildiğiniz gibi ekonomimiz durumu ortada ve bütün sektörlerde durgunluk varken inşaat sektörünün bu şekilde hareketli olması Mezitli’ye ayrıcalık katıyor” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi