Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 02:04
Advert

Su Arıtma Cihazlarının Faydaları

Su her zaman tüketilmesi gereken bir gıdadır. İçeriğindeki sodyum, magnezyum, potasyum ve diğer mineraller ve vitaminler sayesinde düzenli su tüketiminin insan sağlığı açısından büyük faydası vardır.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-02-2023 13:04   Güncelleme : 25-02-2023 18:28
Su Arıtma Cihazlarının Faydaları

Su her zaman tüketilmesi gereken bir gıdadır. İçeriğindeki sodyum, magnezyum, potasyum ve diğer mineraller ve vitaminler sayesinde düzenli su tüketiminin insan sağlığı açısından büyük faydası vardır. Uzmanlar gün boyunca yoğun şekilde su tüketimini tavsiye etmekte, çeşitli rahatsızlıklarda da bol bol su içilmesini önermektedirler.

Her ne kadar bol miktarda su tüketmek gerekse de tüketilen suyun da kaliteli ve güvenilir olması gerekir. Günümüzde dünyanın her yerinde olduğu gibi bölgemizde de musluklarımıza ulaşan suların güvenilirlikleri oldukça düşüktür. Çevresel etmenler, tesisatlardaki sorunlar, zararlı gazlar, dumanlar, atıklar, zirai ilaçlar gibi birçok etken suların kalitesini etkilemekte, hatta çeşitli virüs, bakteri ve mikroplarla hastalık sebebi de olabilmektedir. Bunun için günümüzde yoğun şekilde su arıtma cihazları kullanılmaktadır.

Evsel su arıtma cihazları ve endüstriyel su arıtma cihazları hemen her alanda kullanılabilmekte, gelişmiş teknolojileri sayesinde musluklardan akan suların güvenilir olmasını sağlamaktadır.

Evsel Su Arıtma Cihazlarının Avantajları

Evsel su arıtma cihazları nano teknolojiyle özel yapısı yardımıyla kullanıcılara temiz su sağlamaktadır. Gerek ofislerde gerekse evlerde kullanılan bu cihazlar özel filtrelerle ve sistemlerle kiri ayrıştırmakta, suyun faydalı kısımlarının tüketiciye ulaşmasını sağlamaktadır.

Su arıtma sistemlerinin asıl amacı nano teknoloji membran bir filtre sayesinde kirleri arındırmak, doğal, temiz bir içme suyu elde etmeyi sağlamaktır. Musluklara akan suların içinde mineraller ve zararlı mikroplar bir arada yer almaktadır. Su arıtma sistemleri suyun içindeki mineralleri ve zararlı mikropları bir arada barındırmakta, cihazlar bunları ayrıştırarak suyun içilebilir hale gelmesini sağlamaktadır. Sadece içme suyunda değil, yemek pişirmede, çamaşır yıkamada, banyo yapmada da güvenle kullanılabilmektedir.

Evsel su arıtma cihazları bütün konutlarda ve ufak çaplı işletmelerde, ofislerde kullanılabilmektedir. Buralarda sağlıklı suya ulaşımı sağladığı gibi cihazlar, suyu yumuşatmakta, içimini kolaylaştırmaktadır. Bu da daha fazla su içme isteği uyandırarak düzenli su içmeyi arttırmakta ve sağlık açısından avantaj sağlamaktadır. Sindirimi kolaylaştırmakta, mineral ve pH dengesini düzenleyerek saha sağlıklı hale getirmektedir.

Su arıtma cihazları ayrıca kireçlenmeyi de önlemektedir. Bölgemizdeki sular son derece kireçli olup özellikle çaydanlıklarda, çay makinelerinde, su ısıtma cihazlarında bu rahatlıkla görülebilmektedir. Kireçlenmeyle birlikte bakım ve onarım masrafları artmakta, küçük ev aletlerinin, elektronik ürünlerin kullanım ömürleri kısalmaktadır. Arıtılmış su kullanımı kireçlenme kaynaklı sorunları da ortadan kaldırmaktadır.

Endüstriyel Su Arıtma Cihazlarının Kullanım Alanları

Endüstriyel su arıtma cihazları evsel cihazlarla benzer işlevi görse de kullanıldığı yere ve yoğunluğa göre çok daha üst seviye filtreleme özelliklerine sahip olabilmektedir. Yüksek kapasiteli su arıtma olanağı sunan cihazlar ticari binalarda, restoranlarda, otellerde, ofis binalarında, perakende mağazalarında, enerji santrallerinde ve daha pek çok yerde kullanılabilir.

Günümüzde endüstriyel su arıtma cihazlarından özellikle yiyecek-içecek endüstrisi, plastik endüstrisi, tıp endüstrisi, biyoteknoloji endüstrisi, kimyasal üretim endüstrisi, otomotiv endüstrisi, petrol/gaz üretim endüstrisi, kâğıt üretimi, elektronik üretimi gibi sektörlerde yararlanılmaktadır. Deniz suyu arıtmada, atık suyu arıtmada, kuyu suyu arıtmada, yüzey suyu arıtmada ve daha başka sistemlerde de kullanılabilmektedir.

Arıtma cihazları işletmelere özellikle maliyet açısından tasarruf sağlar. Kalabalık işyerlerinde çalışan personeller için dışardan damacana alındığında su maliyeti oldukça yükselir. Kalabalık yerlerde damacanalar kısa sürede bitecektir. Üstelik bunun takibini yapmak için de personel görevlendirmek gerekecektir. Bu da personel verimliliğini düşürecektir. Oysa arıtma cihazlarının bakım ve filtre değişimleri düzenli yapıldığı taktirde uzun süre kullanılabilecek, sadece bir kez ödeme yapmanız yeterli olacaktır.

Profesyonel Su Arıtma Servisi

Gerek evsel su arıtma cihazları gerekse endüstriyel su arıtma cihazlarında istediğiniz sonuçları elde etmenin yolu profesyonel bir firmadan hizmet almaktır. Çünkü piyasada pek çok farklı marka ve model mevcuttur. Bunlar arasında hem kaliteli olanı hem de size en uygun olanı tercih etmeniz gerekmektedir. Sizlere Akdeniz Postası ekibi olarak Technowater Su Arıtma Sistemleri firmasının sektörde güvenilirliğini kanıtlamış olduğunu söyleyebiliriz.

Firma uzun yıllardır Mersin ilimiz merkezinde, Tarsus, Erdemli, Anamur, Bozyazı, Mut, Silifke gibi bütün ilçelerde her türlü su arıtma cihazıyla yanınızdadır. En gelişmiş teknolojiye sahip cihazlarla öne çıkan firma, yerinde inceleme ile sizin için en uygun cihazın belirlenmesinden bakımına, onarımına, değişimine ve diğer her detayına uygun çözümler sağlamaktadır.

Metin AkkuşMetin Akkuş

İmtiyaz Sahibi

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi