Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:38
Advert

STEM Merkezinde çocukların yetenekleri gelişiyor

Tarsus Belediyesinin öncülüğünde faaliyet gösteren Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Merkezinde, yeni döneme ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri, 180 öğrencisini mezun etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-02-2024 08:02   Güncelleme : 12-02-2024 08:06
 STEM Merkezinde çocukların yetenekleri gelişiyor

AKDENİZ POSTASI

Tarsus Belediyesinin öncülüğünde faaliyet gösteren Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Merkezinde, yeni döneme ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri, 180 öğrencisini mezun etti.
Temel ve orta seviye satranç eğitimlerinin yanı sıra akıl oyunları, robotik kodlama, ve mekatronik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, STEM Merkezinin sağladığı imkanlarla özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazanıyor. Uzun vadeli eğitimde başarıyı hedefleyen STEM Merkezi kursları, gençlerin problem çözme, yenilikçilik, icat yapma, özgüven ve öz-motivasyon gibi alanlarda gelişimine katkı sağlıyor, böylece gençler geleceğin mesleklerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Merkez, çocuklara akıl oyunları, robotik kodlama ve mekatronik atölyelerinde eğitim vererek özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazandırıyor. Bu çerçevede, yeni döneme ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri, 180 öğrencisini mezun etti.

"Çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğim"
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra veliler ve vatandaşlar katıldı. Bozdoğan sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Çocuklarımız, eğitimi ne kadar sağlıklı alırsa, ciddi anlamda bu ülkede akılın ve bilimin ne kadar önemli olduğu görürlerse, görevinizi yerinize getirmiş sayılırsınız. İçeriye girerken velilerin gözlerindeki o mutluluğu gördüğümde gerçekten çok mutlu oldum. Benim tek isteğim vardır, hep yarınlardır. Onun için bilim, sanat, kültür akademilerinde sadece satranç ile ilgili kurslar düzenlenmiyor. Gençlere de kadınlara da çocuklarımıza yönelik 16 tane değişik kurslar düzenleniyor. Sertifika dağıttığımız kişi sayısı 10 binleri geçti. Ve şuna inanıyorum ki eğitim konusunda sadece merkezi hükümetlerin yaptıkları yeterli değildir. Yerel yönetimlerin de bir devlet ana gibi buna mutlaka hizmet etmesi gerekiyor. Eğitim sadece ve sadece milli eğitimin görevi değil. Elbette ki bana sordukları zaman en büyük eğitimi veren annelerdir babalardır. O yüzden bugün satranç için bu kurslara çocuklarınızı gönderdiğinizden dolayı hepinizi canı gönülden kutluyorum. Çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi