Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Şehir Araştırmaları Merkezi Beyoğlu'nda açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Encümen Üyesi Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul Beyoğlu’nda restorasyonu tamamlanan tarihi Kuyumcu Han’ın Şehir Araştırmaları Merkezi olarak hizmete açılışına katıldı.İSTANBUL (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Encümen Üyesi Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul Beyoğlu’nda restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kuyumcu Han’ın Şehir Araştırmaları Merkezi olarak açılış programında yer aldı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, tarihi yapının yeniden işlevlendirilerek kent kültürüne kazandırılması ön plana çıktı. Tarihi yapıların korunmasının geçmişin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdığını belirten Başkan Büyükkılıç, Şehir Araştırmaları Merkezi’nin kentlerin tarihi, kültürel birikimi ve ortak hafızasının korunmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Tarihi Kentler Birliği bünyesinde de yer alacak merkezin, şehir araştırmaları ve kültürel mirasın tanıtılması açısından önemli bir çalışma alanı oluşturması hedefleniyor. Başkan Büyükkılıç, tarihi Kuyumcu Han’ın yeniden hayat bulmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Şehir Araştırmaları Merkezi Beyoğlu'nda açıldı
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Encümen Üyesi Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul Beyoğlu’nda restorasyonu tamamlanan tarihi Kuyumcu Han’ın Şehir Araştırmaları Merkezi olarak hizmete açılışına katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Encümen Üyesi Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul Beyoğlu’nda restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kuyumcu Han’ın Şehir Araştırmaları Merkezi olarak açılış programında yer aldı.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, tarihi yapının yeniden işlevlendirilerek kent kültürüne kazandırılması ön plana çıktı.

Tarihi yapıların korunmasının geçmişin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdığını belirten Başkan Büyükkılıç, Şehir Araştırmaları Merkezi’nin kentlerin tarihi, kültürel birikimi ve ortak hafızasının korunmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Tarihi Kentler Birliği bünyesinde de yer alacak merkezin, şehir araştırmaları ve kültürel mirasın tanıtılması açısından önemli bir çalışma alanı oluşturması hedefleniyor.

Başkan Büyükkılıç, tarihi Kuyumcu Han’ın yeniden hayat bulmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İzmir’de kadın cinayetine Baro tepkisi!

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet