Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 05:41
Advert

Seçim öncesi kredi kartından nakit avansların kapatılması Anamur'da Vatandaşları Çıldırttı

Anamur'da sokakta vatandaşa sorulan bu yeni düzenlemeye vatandaştan sesler yükseldi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-05-2023 07:57   Güncelleme : 19-05-2023 08:26
 Seçim öncesi kredi kartından nakit avansların kapatılması Anamur'da Vatandaşları Çıldırttı

İMAM GEZİCİ

Milyonlarca vatandaşın kullandığı kredi kartından nakit avans çekimiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası'nın aldığı karar sonrasında bankalar kredi kartından nakit avans kullanımını kapattı.

Bu kararın temel amacı, kredi kartı nakit avans limiti ve döviz ile kuyum alımlarını kontrol altına almak olarak belirlendi. Sonuç olarak, bu kararla birlikte hiçbir kredi kartı kullanıcısı, kredi kartından nakit avans çekme imkanına sahip olamayacak, limit ne olursa olsun.

Önceki düzenlemede, 20 bin TL limiti bulunan ve bu limitin 5 bin TL'sini aylık harcamalara, 7 bin TL'sini ise taksit borçlarına ayıran bir kullanıcı, toplamda 8 bin TL nakit avans kullanabiliyordu. Ancak yeni kararla birlikte, artık hiçbir şekilde nakit avans kullanımı mümkün olmayacak ve kullanıcının nakit avans limiti 0 TL'ye düşmüş olacak.

Bu kararın seçimin ikinci tur öncesi yapılması ödemelerini bu şekilde yapan veya emeekli kesimi zora soktu. Anamur'da sokakta vatandaşa sorulan bu yeni düzenlmeeye vatandaştan sesler yükseldi. Kredi kartı nakit avansların kaldırılması ekonomide uçuyoruz denildiği zamanda demekki pazarda, mutfakta ekonomik sıkıntıların büyük olduğunu gösterdi. vatandaşlar tepkikerinde haklı olduklarını dile getirdiler.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi