Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 03:54
Advert

Seçer “Turizm konusunda Mersin üzerinde bir çalışma yapılması gerekiyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ına (EMITT) katıldı.

MERSİN
Giriş Tarihi : 09-02-2024 08:04
Seçer “Turizm konusunda Mersin üzerinde bir çalışma yapılması gerekiyor”

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ına (EMITT) katıldı. Büyükşehir Belediyesinin fuarda açtığı Mersin standını da inceleyen Seçer, kente yapılacak ve gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizerek, "Bütün amacımız; Mersin’in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin’e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri oluşturmak" dedi.
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 27. kez turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini buluşturdu. 9 Şubat’a kadar devam edecek olan fuarda çeşitli ülkelerden gelen temsilciler, belediyeler, turizm sektörünün önde gelen firmaları ve iş geliştirme uzmanları yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi standına ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü’
Yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgi gösterdiği fuarda, Mersin Büyükşehir standı ise 'Mersin Turizm Haritası' uygulaması ile ilgi gördü. Standa kurulan uygulama ile Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini harita yardımıyla keşfeden katılımcılar, adeta bir Mersin turu yaptı. Stantta ayrıca ziyaretçilere verilen tanıtıcı broşür ve haritaların yanı sıra Mersin’e özgü cezerye ve limon ikramı da yapıldı. Fuar boyunca stantta sergilenen ve Mersin’in tanıtımını içeren videolar da, kentin güzelliklerini gözler önüne serdi.
Mersin standının fuarda dikkat çektiğini ve çok sevildiğini söyleyen Seçer, “Son derece güzel, insanların ilgiyle gelip Mersin’e yönelik çalışmaları, tanıtımları izleyebileceği bir ortam hazırladık. Herhalde bu fuarın en güzel stantlarından biri de Mersin standı. Daha önceki yıllarda da çalışmalarımız hep ödül almıştı, bu sene de ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü’nü aldık” ifadelerine yer verdi.

“Turizm konusunda Mersin üzerinde bir çalışma yapılması gerekiyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve ardından da fuarda yer alan diğer stantları gezen Başkan Seçer, fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi standına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu söyleyen ve 'Mersin Turizm Haritası' uygulamasının kentin tanıtımı için çok yararlı olduğunu belirten Seçer, “Burada dijital ortamda Mersin’in tarihi, turistik, kültürel yerleri tanıtılıyor. Bu açıdan Mersin’e gitmeden Mersin burada ziyaret edilmiş oluyor. Bu çalışma bir önceki VR Mersin’in yerine yapıldı, ona ikame oldu. Ben de az önce izledim, çok da beğenimi kazandı” dedi.
Mersin’in doğa turizmi, kıyı turizmi ve kültürel turizm gibi birçok alanda imkan sağladığını vurgulayan Seçer, “Bir tarafta Akdeniz sahilleri, diğer tarafta Toroslar, Karboğazı var. Kayak yapabilirsiniz, Kızkalesi’nde denize girebilirsiniz, muazzam imkanlar sunuyor. Ama bu konuda ciddi desteklerin olması lazım. Teşviklerin olması, yönlendirici olunması lazım. Bu anlamda da Mersinliler tabi ki böyle bir destek ve çalışma bekliyor” şeklinde konuştu

“Kente fayda sağlayacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi oluruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kente yapılacak ve gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizen Seçer, “Belediye olarak bu konuda destekleyici rol oynayabiliriz. Böyle bir yatırım varsa buna destek verir, önünü açarız. Görev alanımıza düşen yatırımları yaparız. Onları bu yönde destekleyebiliriz” sözlerine yer verdi.
Mersin’in markalaşması ve bilinirliğinin artması için gerçekleştirdikleri çalışmaların devam edeceğini de vurgulayan Seçer, “Bütün amacımız Mersin’in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin’e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri oluşturmak. Kentin gastronomisi, doğası, tarihi yerleri; St.Paul, Eshabı Keyf, Danyal Peygamber Kabri gibi unsurları ortaya çıkartarak tanıtmak istiyoruz. Mersin adına güzel bir çalışma olmasını umut ediyorum. Mersin’in tanıtılması adına verilen emek boşa gitmeyecek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Festival ve maratonların sayısını artırmayı hedefliyoruz”
Mersin’in son yıllarda festival, maraton, organizasyon gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve kültür turizmi açısından oldukça ilerleme kaydettiğini belirten Seçer, “Bu çok önemsediğimiz bir konu. Mersin’i tanıtan en önemli hamlelerden ve emeklerden bir tanesi de bu. Festivaller sadece festival olsun diye yapılmamalı, içi dolu dolu olmalı, insanları götürebilmeli. 2.’sini yaptığımız Uluslararası Tarsus Festivali bu açıdan çok önemsenecek, dikkatle takip edilmesi gereken bir festivaldi. Dolu dolu geçti. 3.’sü ise kazandığımız deneyimle çok daha güzel olacak. Çok daha fazla insan gelsin, 10 bin yıllık geçmişi ve muazzam bir birikimi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olan Tarsus’un tanınması, tanıtılması, gelişmesi ve kalkınmasına çok önemli katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.
Bu tip organizasyonların en önemli özelliğinin ise insanları bir araya getirmesi olduğuna vurgu yapan Seçer, “İnsanları buluşturarak, aslında toplumda iletişimi sağlıyorsunuz. Bir anlamda huzuru sağlıyorsunuz. Bunlar da son derece önemli. Sadece Uluslararası Tarsus Festivali değil, yaptığımız spor etkinlikleri ve maratonlar da, Tour of Mersin, Kılikya Ultra Maratonu, ProBeach Plaj Voleybolu ve bunun gibi birçok etkinlik Mersin’e yakışıyor. Bunun da sayısını artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi