Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 07:08
Advert

Seçer: “Sinekle mücadele konusu bizim için önemli bir konu”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zafer Çarşısı konusunun siyasi malzeme yapılmak istenmesini doğru bulmadığını belirterek, “Ben yasa neyi emrediyorsa onu yapmak zorundayım.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-06-2023 14:35
Seçer: “Sinekle mücadele konusu bizim için önemli bir konu”

HABER MERKEZİ
Bu sorun siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli ve bir rızık sorunudur” dedi. Başkan Seçer, Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı altında bulunan işletmelerin tahliyesinin de can güvenliği adına çok önemli olduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Seçer, 11 Haziran’da Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Erdemli ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diledi.
“Kilikya Ultra Maratonu’nda dereceye giren sporcuları kutluyorum”
Büyükşehir tarafından geçtiğimiz günlerde ‘Doğanın içinde tarihe koş’ sloganı ile düzenlenen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Kızkalesi sahilinde başlayan Kilikya Ultra Maratonu’nu hakkında konuşan Seçer, “Maratona 8 ülkeden 76 yabancı sporcunun yanı sıra Türkiye’de 25 farklı ilden toplam 579 sporcu katılım sağladı. Maratonda dereceye giren sporcuları kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“Temiz çevre ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
5-11 Haziran arası kutlanan Dünya Çevre Haftası çerçevesinde belediye olarak 'Çevre ve Çocuk Şenliği, farkındalık yürüyüşü, eğitici paneller, sahil ve çevre temizliği' gibi farkındalık oluşturan etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Seçer, “Temiz çevre ve yaşanabilir bir kent için daha duyarlı ve bilinçli hareket edilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Türkiye’nin en büyük planetaryumuna sahip olan İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni, 29 Ekim’de çocuklarımızın hizmetine açacağız. İklim ve çevre temalı aynı zamanda içinde gökyüzü gözlem evi bulunan tesisin çocuklarımız ve gençlerimize çok yararlı olacağına da yürekten inanıyoruz. Çevre konusunda gerekli tedbirleri almaya özen gösteriyoruz. Türkiye’nin İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yaz spor kursları başlıyor
16 Haziran'da 2022-2023 yılı eğitim-öğretim yılının sona ereceğini hatırlatan Seçer, tüm öğrencilere iyi taliler dileğinde bulundu. Çocuklar ve gençleri Büyükşehir Belediyesinin spor kurslarına davet eden Seçer, “Spor okullarımız faaliyetine başladı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, okçuluk, masa tenisi, yüzme kursumuz 3 Temmuz’da başlayacak. Katılmak isteyen çocuklarımız, gençlerimiz yaz boyunca kayıtlarını yaptırabilirler” şeklinde konuştu.
“4 bin 165 öğrencimizin sınav ücretlerini karşıladık”
Çocuklar ve gençler için büyük bir hizmet olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde ön kayıtların başladığını ve 21 Temmuz’a kadar süreceğini aktaran Seçer, “Öğrencilerimiz başvuru için Mersin genelinde bulunan 14 adet kurs merkezinden kendilerine en yakın olan merkeze bireysel olarak başvuru yapabilecekler. Öğrencilerimizin bir kısmı da 17-18 Haziran tarihlerinde YKS’ye girecekler. YKS’ye hazırlık eğitim merkezlerimize devam eden 4 bin 165 öğrencimizin sınav ücretlerini karşıladık. Şimdiden geleceğini şekillendirmek adına sınavlarda ter dökecek olan tüm gençlerimize yürekten başarılar diliyorum” dedi.
“İtfaiye Teşkilatımızı her geçen gün güçlendiriyoruz”
İtfaiye teşkilatını da her geçen gün güçlendirdiklerini vurgulayan Seçer, “İtfaiye Dairemizde görevlendirmek üzere alımını gerçekleştirdiğimiz 100 itfaiye eri ile Ata Eğitim Merkezinde bir araya geldim. Gerçekten çok güzel bir tesis olmuş. İlk kez bu kadar yakından inceleme fırsatı buldum. Sadece Mersin’e değil tüm Türkiye'ye hizmet verecek nitelikte bir eğitim tesisi. Türkiye'nin birçok yerinden itfaiyecilerimizin eğitim alabileceği nitelikteki merkezimiz Mersin’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Alımlarda 3 bin 400’ün üzerinde başvuru yapıldığını ve en yüksek KPSS puanına sahip ilk 500 kişi yazılı ve zorlu olan fiziksel bir sınava davet edildiğini belirten Seçer, “Zorlu bir parkurda fiziksel olarak adayların performansları test edildi. Üniversitenin hazırladığı sınav soruları ile yazılı sınava ve 15 istasyonlu spor sınavına tabi tutulan adaylardan başarı sıralamasına göre en yüksek puan alan 100 arkadaşımızı da teşkilatımıza dahil ettik. Türkiye'nin her tarafından gençlerimiz var. Tamamen mevzuata uygun, başarılı gençlerimizi memur olarak itfaiyemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve en önemli şansımız olan Ata Eğitim Merkezi’nde de daima afetlere, felaketlere müdahale edecek durumda tutacağız" diye konuştu.
“Sinekle mücadele konusu bizim için önemli bir konu”
Sinekle mücadele konusunda da bilgiler veren Başkan Seçer, “Sinekle mücadele konusu mevsimsel olarak da bizim için önemli bir konu ve önemli bir sorun” ifadesini kullandı. Başkan Seçer, çevre temizliği, çöpler, kanalizasyon, atık su, dereler, biriken sular, günlerce kalan evsel atıklar, özellikle sahillerde ve yaylalarda çöplerin toplanmaması, gibi birçok etkenin sineğin üremesine sebep olduğundan söz ederek, “Biz elbette en disiplinli şekilde yapıyoruz. Bunu sadece kimyasal bir mücadele boyutuyla değil, kaynak, kaynağın ortadan kaldırılması boyutu ile de değerlendirmekte yarar var. Bunu hep beraber, toplum da alışkanlıklar, farkındalıklar, çevre hassasiyeti ve kurumların her birinin kendi görev alanında sorumluluklarını yerine getirmesiyle olabilecek bir iş açıkçası” dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi