Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 03:40
Advert

Seçer: "Sağlıklı yaşamanın en kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası bünyesinde Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Arabasız gün' etkinliğine katıldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 24-09-2023 06:30
Seçer:

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası bünyesinde Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Arabasız gün' etkinliğine katıldı. Seçer, arabalar dışında çevreci ulaşım yollarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Hep, spor yapalım, sağlıklı yaşayalım diyoruz. Bunun en kısa ve kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak" dedi.
Yenişehir ilçesinde bulunan Kushimoto Sokağı’nda motorlu araç trafiğine kapalı bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve bürokratları ile bisiklet toplulukları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

"Bisiklet yolu yapımlarımız devam ediyor"
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet yollarının mesafesini artırdıklarını kaydeden Seçer, "125 kilometre yeni bisiklet yolu yaptık. Şu anda gündemde olan 275 kilometre planladığımız bisiklet yolu yapımlarımız da devam ediyor. Kentin her tarafını ve yeni açtığımız bulvarların müsait olduğu tüm alanları bisiklet yoluyla mutlaka tamamlayacağız. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, daha temiz bir çevrede yaşamak, daha temiz hava solumak ve sağlığımız için bisiklet kullanalım, toplu taşıma araçlarıyla seyahat edelim, trafiğe de temiz havaya da katkı sunalım. Her Avrupa Hareketlilik Haftası'nda yine burada, vatandaşlarımızla beraber olmayı umut ediyorum" diye konuştu.
Bisikletli ulaşımı yaygınlaştırma aktivisti Ebru Petek Budur ise, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’na çok önem veren bir belediye. Başkanımız Vahap Seçer, göreve geldiği 2019 yılından itibaren sürdürülebilir ulaşım konularına ve insan odaklı çalışmalara çok önem veren bir başkan olduğu için bisikletli ulaşıma yönelik çalışmalar yaptı. Toplu taşımayı geliştirmesi ve yaygınlaştırması da çok değerli bir katkı" dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi