Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 04:11
Advert

Seçer: “Biz Kıbrıs’ı Türkiye’den ayrı bir ülke olarak görmüyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile Mersin'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) kardeş şehri Gazimağusa'ya ziyaret gerçekleştirdi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 17-09-2023 06:31
Seçer: “Biz Kıbrıs’ı Türkiye’den ayrı bir ülke olarak görmüyoruz”

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile Mersin'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) kardeş şehri Gazimağusa'ya ziyaret gerçekleştirdi.
Belediye Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratlarının da yer aldığı ziyarette Başkan Seçer, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede, kentler arasındaki iş birliğini artırmak üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Gazimağusa ile her konuda iş birliğine açık olduklarını kaydeden Seçer, “Samimi bir yaklaşım içerisinde bunu söylüyorum. Sadece ekonomik değil, kültürel, sosyal ve siyasal her anlamda, kardeşlik tanımına ve kavramına uygun, içini dolduracak hangi eylemler, işlemler varsa bunu da yapmaya hazırız. Bunun ötesinde bizim Kıbrıs Türk toplumuyla farklı bir ilişkimiz var. Biz Kıbrıs’ı Türkiye’den ayrı bir ülke olarak görmüyoruz. Mutlaka resmi olarak sınırları ayrı, farklı bir Cumhuriyet, ancak yavru vatan bizim gönlümüzde kardeş toplum ve bizim için olmazsa olmaz. Sizleri her zaman yanlarında duracağımız ailemizin bir mensubu olarak görüyoruz” dedi.

“Buradaki mutlulukları, acıları en önce hisseden biziz”
Seçer, Mersin’de Kıbrıs’a karşı ayrı bir sevgi olduğuna da değinerek, “Çünkü karşı kıyıdan geliyoruz, çok yakınız. Buradaki mutlulukları, acıları en önce hisseden illerden bir tanesi Mersin’dir. Zaten mesafe olarak birbirimize yakınız ama asıl gönül bağımız çok yakın ve yakınlıktan ziyade iç içe. Kıbrıs’ın bizim gönlümüzde apayrı bir yeri var. Biz Kıbrıs'ı kendi parçamız olarak görürüz. Ayrıca Mersin coğrafyasında yaşayanların Kıbrıs'a ilişkin başka bir gönül, başka bir bağlılığı var” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz her zaman Kıbrıs halkımızın yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir”
Kıbrıs'ı yakından takip ettiğine değinen Başkan Seçer, “Umut ediyoruz burada her iki toplum için kalıcı bir uzlaşı sağlanır. Özellikle kendi toplumumuz için burada özgürce, hiç kimsenin boyunduruğu altında olmadan, kendi ayakları üzerinde durabilen, hakların verilerek bunun nihayetlenmesi. Ama elbette ki buradaki Türk toplumunun bu haklara kavuşması için yaptığı mücadelede ülkemiz her zaman Kıbrıs halkımızın yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Herkesin Kıbrıs konusundaki, buradaki bakışı ortaktır. Bu da sizin için önemli bir zenginlik diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Birlik, beraberlik ve dayanışmanın sözde olmadığını bir kez daha yaşadık”
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da Türkiye’nin kendileri için bir bütün olduğunu ve Türkiye’ye siyasi olarak hiçbir zaman farklı renklerde bakmadıklarını ifade ederek, 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Uluçay, “Orada bölge finalleri için bulunan KKTC kız ve erkek voleybol takımlarının her ikisi de Mağusa'mızın takımlarıydı. Maalesef orada bütün çocuklarımızı kaybettik. Ben ilk günden itibaren Adıyaman'da bulundum. Adıyaman halkı bize kendi acısına rağmen büyük bir dayanışma gösterdi. Biz o birlik, beraberlik ve dayanışmanın sözde olmadığını bir kez daha yaşadık. Biz o olayla büyük bir acı yaşadık ama Türkiye’mizin en zor durumda bile bizimle gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışmayı capcanlı gördük” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi