Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 13:40
Advert

Özel bireyler spor yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Engelsiz Yaşam Merkezinde bulunan fitness salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor.

SPOR
Giriş Tarihi : 06-10-2023 13:00
Özel bireyler spor yapıyor

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Engelsiz Yaşam Merkezinde bulunan fitness salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor.
Engelsiz Yaşam Merkezinde bulunan fitness salonunda spor yapan özel bireylerin, spor yaptıkları süre zarfında sosyal hayatlarında daha başarılı hale geldiği gözlemleniyor. Özel bireyler fitness sayesinde kas iskelet sistemini güçlendirip, stabilizasyon ve denge aralığını yükseltirken, kardiyovasküler sistemlerini de aktif şekilde çalıştırma fırsatı elde ediyor. Özel gereksinimli bireyler fitnesss salonunda spor yaparak hem sağlıklarını koruyor hem eğleniyor hem de motive oluyorlar. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarına göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapıyor. Ücretsiz hizmet veren fitness salonundaki fiziksel aktivite ve egzersizler, bedden eğitimi öğretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka tarafından yaptırılıyor. 18 yaş üstü özel gereksinimli bireyler, tüm spor aletlerinin mevcut olduğu Engelsiz Yaşam Merkezindeki fitness salonundan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
18 yaş üstü özel gereksinimli tüm bireylere hizmet verdiklerini söyleyen Emirhan Uka, "Tek şartımız, bireyin yüzde 40 ve üzeri engelli olması. 4-5 farklı engelli grubumuz var. Bu engelli gruplarına göre, bireysel antrenmanlar yapıyoruz. Mesela fiziksel engelliler için stabilizasyon ve denge çalışmaları var. Tüm engelli gruplarına bireysel çalışma programları düzenliyoruz. 18 yaş ve üstü özel gereksinimi olan, yüzde 40 üzeri engelli raporu olan herkes bu imkandan ücretsiz olarak yararlanabiliyor” dedi.
Fitness salonuna kayıtlı 65 öğrenci bulunduğunu belirten Uka, 34 bireyin okul durumundan dolayı haftada bir gün, diğer 31 kişinin de mezun oldukları için haftada 2 gün salondan faydalanabildiğini kaydederek, “Fitness salonuna düzenli olarak gelen ve buradaki programı uygulayan öğrencilerimizden ve ailelerinden dışarıdaki ortamlarda daha sosyal oldukları, ikili ilişkilerinin daha da geliştiği ve topluma kazandırılması konusunda daha aktif hale geldikleri yönünde olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.
Spor yapmayı çok sevdiğini ve fitness salonuna büyük bir zevkle geldiğini belirten özel bireylerden Ahmet Taş, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin fitness salonundan çok memnunum. Bizi hiç engelli olarak görmüyorlar ve engellerimizi unutturuyorlar. Burada çok güzel, pozitif bir enerji veriyorlar. Hiç yorulmadan, sıkılmadan hocamı ve arkadaşlarımı görmeyi, spor yapmayı çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi