Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Orman varlığında Türkiye dünyada 4. sırada

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin orman varlığını korumadığı ve ormansızlaşmanın arttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Paylaşımda, Türkiye'nin orman varlığının 2002'den bu yana 20,8 milyon hektardan 23,4 milyon hektara yükseldiği, FAO verilerine göre orman varlığını artıran ülkeler arasında dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise 1'inci sırada bulunduğu belirtildi.ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'nin orman varlığına ilişkin basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verdi. DMM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin orman varlığını korumadığı ve ormansızlaşmayı artırdığı yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada, yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Türkiye'nin orman varlığının 2002 yılında 20,8 milyon hektar seviyesindeyken 23,4 milyon hektara yükseldiği ve ülke yüzölçümündeki orman alanı payının yüzde 30'a ulaştığı bildirildi. FAO RAPORUNDA TÜRKİYE İLK SIRALARDA Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) FRA 2025 Raporu'na da dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarında dünyada 3'üncü, Avrupa'da 1'inci sırada yer aldığı belirtildi. Türkiye'nin orman varlığını en çok artıran ülkeler arasında ise dünyada 4'üncü, Avrupa'da 1'inci sırada bulunduğu kaydedildi. ORMANLARIN KORUNMASI VE YANGINLA MÜCADELE VURGUSU DMM, kamu yatırımları için verilen orman izinleri ile planlı bakım faaliyetlerinin Anayasa ve 6831 sayılı Orman Kanunu çerçevesinde, ekosistem bütünlüğü ve hukuki kurallar gözetilerek yürütüldüğünü bildirdi. Orman yangınlarıyla mücadelede insansız hava araçları (İHA) ve akıllı sistemlerden yararlanıldığı belirtilen açıklamada, biyolojik çeşitliliğin korunması ve orman köylülerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğü ifade edildi.

Orman varlığında Türkiye dünyada 4. sırada
Paylaş:

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin orman varlığını korumadığı ve ormansızlaşmanın arttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Paylaşımda, Türkiye'nin orman varlığının 2002'den bu yana 20,8 milyon hektardan 23,4 milyon hektara yükseldiği, FAO verilerine göre orman varlığını artıran ülkeler arasında dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise 1'inci sırada bulunduğu belirtildi.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'nin orman varlığına ilişkin basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verdi.

DMM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin orman varlığını korumadığı ve ormansızlaşmayı artırdığı yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Türkiye'nin orman varlığının 2002 yılında 20,8 milyon hektar seviyesindeyken 23,4 milyon hektara yükseldiği ve ülke yüzölçümündeki orman alanı payının yüzde 30'a ulaştığı bildirildi.

FAO RAPORUNDA TÜRKİYE İLK SIRALARDA

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) FRA 2025 Raporu'na da dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarında dünyada 3'üncü, Avrupa'da 1'inci sırada yer aldığı belirtildi.

Türkiye'nin orman varlığını en çok artıran ülkeler arasında ise dünyada 4'üncü, Avrupa'da 1'inci sırada bulunduğu kaydedildi.

ORMANLARIN KORUNMASI VE YANGINLA MÜCADELE VURGUSU

DMM, kamu yatırımları için verilen orman izinleri ile planlı bakım faaliyetlerinin Anayasa ve 6831 sayılı Orman Kanunu çerçevesinde, ekosistem bütünlüğü ve hukuki kurallar gözetilerek yürütüldüğünü bildirdi.

Orman yangınlarıyla mücadelede insansız hava araçları (İHA) ve akıllı sistemlerden yararlanıldığı belirtilen açıklamada, biyolojik çeşitliliğin korunması ve orman köylülerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet