Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:13
Advert

Öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı eserler sergilendi

Mersin'de, geri dönüşümün önemi ve atıkların farklı alanlarda kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen "Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır" adlı yarışmada öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 23-02-2024 08:18
Öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı eserler sergilendi

AKDENİZ POSTASI

Mersin'de, geri dönüşümün önemi ve atıkların farklı alanlarda kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen "Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır" adlı yarışmada öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi.
Akdeniz Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmaya, kent genelindeki 35 okuldan 132 öğrenci başvurdu.Komisyonunun değerlendirmesi sonucu 20 okuldan 43 eser finale kalarak sergilenmeye değer görüldü. Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verilirken, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserler, eski Muhakemat binasında sergilenmeye başladı.
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sergi ve ödül töreninde, doğa ve çevrenin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Gültak, projeyi hayata geçiren paydaşlara teşekkür etti.
Geri dönüşüm malzemelerinden renkli eserler ortaya çıkaran öğrencileri de tebrik eden Gültak, temiz ve sağlıklı çevre noktasında kentsel dönüşümün öneminin de altını çizerek, "Akdeniz'de kentsel dönüşüme önem ve öncelik verdik. Bölgemizde ağırlıklı olarak kömür ve odun yakılıyor. Fosil yakıtları kullandığınız zaman karbonmonoksit değerleri fazla çıkıyor, dolayısıyla zehirli havayı soluyorsunuz. Bu nedenle kentsel dönüşüm ve beraberinde doğal gazı önemsiyoruz. Yaşanılır bir dünya için hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeliyiz" dedi.
Serginin organize edildiği eski Muhakemat binasının geçmişinden de bahseden Gültak, "Burası kentimizin en güzel binalarından birisi. Göreve gelince restorasyonunu tamamlayarak kentimizin kültür ve sanat hayatına kazandırdık. Bu tarihi binamızda bu tür etkinliklerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Alacağımız ürünler istek değil, ihtiyaç olsun"
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da son yıllarda atıkların geri dönüşümüyle ilgili ciddi bir kamuoyu oluştuğunu ifade etti. Sınırsız ihtiyaç ve talep doğrultusunda alımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Durmuş, "Bu alımlar neticesinde de atıkların çokluğuna zemin oluşturuyoruz. Bu konuda alacağımız ürünlerin istek değil, ihtiyaç olmasını dikkate alarak ve bugün dünyanın birçok yerinde bizim israf ettiğimiz ürünleri, kullanmak için ihtiyaç sahibi olan insanları da göz önünde bulundurarak, önceliğimiz atık oluşturmamak olmalı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından "Atma Dönüştür; Tasarla Yarıştır" adlı yarışmada dereceye giren eserlere imza atan öğrencilere ödülleri verildi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi