Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
KÜLTÜR - SANAT

Mudanya'da çocuklar toprak havuzda arkeolojik kazı deneyimi yaşadı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde “Arkeolojiyi Deneyimliyoruz” atölyesinde çocuklar toprak havuzunda temsili kazı çalışmaları yaparak, eser çıkarma deneyimi yaşadı.

Mudanya'da çocuklar toprak havuzda arkeolojik kazı deneyimi yaşadı
Paylaş:

HABER MERKEZİ/

Mudanya Belediyesi bünyesindeki M. Agah Bursalı Kreşi ile Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’ndeki öğrencilere deneysel arkeoloji eğitimi düzenledi.  Eğitimler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Arkeolog Özlem Akbaş Önsoy tarafından verildi.  

Kazı alanında yapılan çalışmalarda kullanılan ekipman, araç ve gereçlerle, dikkat edilmesi gereken noktaların uygulamalı olarak anlatılmasının ardından öğrenciler, kazı uygulama alanına gömülen imitasyon tarihi eserleri bulmaya çalıştı.

Çocuklar kendi sikkelerini tasarlarken, mağara resimlerini el baskısıyla canlandırdı.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet