Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 16:38
Advert

Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezinde sona gelindi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve 80 milyon liralık yatırımla Mersin’in Mezitli ilçesinde yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezinde sona gelindi.

SPOR
Giriş Tarihi : 09-11-2023 08:31
Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezinde sona gelindi

AKDENİZ POSTASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve 80 milyon liralık yatırımla Mersin’in Mezitli ilçesinde yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezinde sona gelindi.
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, yapımında sona gelinen Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezini inceleyerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den bilgi aldı. Yaklaşık 21 bin metrekare alana kurulan tesisi inceleyen Kıratlı, “Yatırım programına aldırdığımız ve nereden nereye diyeceğimiz bu proje Türkiye’de bir ilk. Yaklaşık 80 milyonluk yatırımla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Mersin Valimiz himayesinde hayata geçirdiğimiz, bitme aşamasına gelen ve yaklaşık 15 gün içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunulacak devasa bir proje” dedi.

"Tesiste yok yok"
Proje içerisinde 6 bin 300 metrekare sentetik çim saha bulunduğunu kaydeden Kıratlı, “Bu tesis içerisinde yok yok diyebiliriz. Türkiye’de ilk olan bu proje içerisinde 400 metrekare alanda bir spor alanımız bulunmakta. Tesis içerisinde 500 metreden büyük basketbol sahası, bütün sporların yapılabileceği bir kapalı spor salonu, yüzme havuzumuz, atölyelerimiz, dersliklerimiz, toplantı salonlarımız var. Bu tesisin içerisinde her türlü teknolojiyle donatılmış 4 adet soyunma kabinlerimiz var. Tekraren söylüyorum Mezitli’de değil, Türkiye’de ilk olan bir proje burası. Mersin’de devasa bir yatırım kazandırılıyor. Bu projede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen kim varsa teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"Projenin en önemli özelliği, engelsiz yaşam merkezi olması"
AK Parti Hükümeti olarak her kesime eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Kıratlı, “Mersin'de yaklaşık 3 bin görme engelli vatandaşımız, kardeşimiz bulunmakta. Bu projenin en önemli özelliği ise buranın Engelsiz Yaşam Merkezi olması. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, spor yapmalarını sağlayacak devasa bir proje. Burası hizmete açıldığı zaman her kesime hizmet edecek. AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bugüne olduğu gibi vatandaşlarımıza hizmetimiz devam edecek. Burası sadece Mezitlili vatandaşlarımıza değil, Mersinli vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Spor kulüplerimize de hizmet edecek. Burada Mersin kazanacak, Türkiye kazanacak. Burada Mezitli Belediyesini de es geçmek istemiyorum. Bu alanın yaklaşık 12 bin metresini tahsis eden ve bakanlığımıza devreden Mezitli Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 21 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Mersin’e, Türkiye’ye, Mezitli'ye hizmet etmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi